Tacizci öğretmene 46 yıl hapis istendi

Güncelleme Tarihi:

Tacizci öğretmene 46 yıl hapis istendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2008 00:00

Dört kız öğrenciyi elle taciz ettiği iddiasıyla tutuklanan üç çocuk babası öğretmen, "Ben onlara baba şevkatiyle yaklaştım. İftira" dedi

İzmir’in Menderes İlçesi Değirmendere Beldesi Ataköy İlköğretim Okulu’nda kız öğrencileri elle taciz ettiği iddia edilen öğretmen İ.T. (52) tutuklandı.

Olay geçen yıl Ataköy İlköğretim Okulu’nda yaşandı. 4/B sınıfı öğretmeni olan ve geçen ekim ayında Manisa’nın Alaşehir İlçesi’nden önce Bulgurca Karaköyü İlköğretim Okulu’na oradan da Atatöy İlköğretim Okulu’na tayin edilen İ.T., iddiaya göre sınıfta dört kız öğrenci S.A., S.D., F.M. ve F.T’yi kucağına oturtup, vücutlarını elle taciz etti.

YAKALAMA KARARI

Kızlar durumu ailelerine söyledi. Aileler de okul müdürüne konuyu iletti. Müdür bir tutanakla Kaymakamlık, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdi. Kaymakamlık, Bakanlıktan olayı soruşturması için müfettiş istedi. Çocukları ve öğretmeni dinleyen müfetişler raporlarını hazırlayıp, İ.T., hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık öğretmen hakkında yakalama kararı verdi.

KIZLAR İFADE VERDİ

Küçük kızlar ifadelerinde "Öğretmenimiz bizi kucağına oturttu. Elini vücudumuzda dolaştırdı. Çok rahatsız olduk. Kimseye söylemememiz içinde bize para verdi" dedi. Nöbetçi mahkeme öğretmen İ.T.’yi, tutukladı. Soruşturmayı tamamlayan cumhuriyet savcısı, öğretmen hakkında, ’Çocuklara cinsel istismar’ suçundan 2 kez 15’er yıl, iki kez de 8’er yıl olmak üzere toplam 46 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Davaya henüz başlanmadı. ÊBahri KARATAŞ / İZMİR, (DHA)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!