Güncelleme Tarihi:
Su ürünlerinde yetiştiricilik artmadığı takdirde talebin ithalatla karşılanmak zorunda kalınacağını vurgulayan Tuncer, “Geçtiğimiz yıl yetiştiricilik üretiminin yüzde 52.52’si iç sularda, yüzde 47.48’i denizlerde gerçekleşti. Yetiştirilen en önemli türler iç sularda yüzde 52.42 ile alabalık, denizlerde yüzde 30,84 ile levrek, yüzde 14.47 ile çipura oldu” dedi.
Gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz
Su ürünleri yetiştiriciliğinin, dolayısıyla ihracatın artmasının aynı zamanda sektörün büyümesine ve çevre yasası ile ilgili sorunların giderilmesine katkı sağladığını savunan Tuncer, dünya genelinde tüketilen her iki balıktan birisinin yetiştiricilikten temin edildiğini dile getirdi. Su ürünleri üretiminde Çin’in yılda tek başına yaklaşık 40 milyon ton üretim yaptığını ve dünya genelinde yüzde 60’lık ihtiyacı karşıladığını aktaran Tuncer, en çok üretim yapan diğer ülkelerin ise Hindistan, Vietnam, Endonezya, Bangladeş, Norveç ve Tayland olduğunu söyledi. Tuncer, “Çevre yasalarına uyumlu, açık denizlerde ‘Temiz Çevre, Sağlıklı Balık’ sloganına uygun bir süreçte ürettiğimiz balıkların gıda güvenliğine uygunluğu bizim için çok önemli. Tüketiciler, ürettiğimiz balıkları gönül rahatlığıyla tüketebilirler, çünkü kullandığımız yemler, balıklarımızın yaşadığı ortam, paketleme ve dağıtım operasyonları çok dikkatli bir şekilde kontrol edilmekte ve hijyen kuralları uygulanmaktadır” diye konuştu.