SSK uyanıyor

Güncelleme Tarihi:

SSK uyanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Buca Hastanesi'nin Eylül'de açılması için inşaata hız verildi. 8 ilçede dispanser açılıyor, telefonla randevulu muayene sistemi geliyor

SAĞLIK hizmetlerine personel ve bina yetersizliğinin darbe vurduğu SSK'da canlanma başladı. 7 yıl önce boşaltılıp ödenek sıkıntısı yüzünden onarımına 1997'de başlanan SSK Buca Hastanesi'nde çalışmalara hız verildi.

Onarıma 5 trilyon

DÖRT duvar bırakılarak onarıma alınan 500 yataklı hastaneye 5 trilyon lira harcanacak. Tesis, 2001 Eylül'ünde eğitim hastanesi olarak hizmete girecek. Çocuk Hastanesi de Tepecik'ten bağımsız hale getirilecek.

Belediye destekli

2000'in dispanser hedefine belediyelerin desteğiyle ulaşıldı. Bornova, Çiğli, Balçova, Limontepe ve Çeşme'den sonra 2 ay içinde Kemalpaşa, Menderes ve Urla'da belediyelerin verdiği binalarda dispanserler açılacak.

Acillere yenileme

YIL sonuna kadar telefonla randevulu muayeneye geçileceğini belirten SSK Sağlık İşleri Müdürü Dr. Melih İnan, ‘‘Buca Hastanesi bitip tüm aciller yenilenecek, sonra dışa bağımlılığı azaltan projeler gelecek’’ dedi.

Sıcak ilişkiler kuruldu

DİSPANSERLERİN bina sorununu sempatiyle çözdüklerini belirten Dr. İnan, ‘‘Belediyelerle kurduğumuz sıcak ilişkilerle ilçelerde yeni dispanser binasına kavuşuyoruz. 2000'de 5 ilçede belediyelerin binalarında dispanserler hizmete girdi. 3 ilçede belediyelerin verdiği binalardaki dispanserler bir-iki ayda açılacak’’ dedi.

Kalp merkezi

DR. İnan, Buca Hastanesi'nin tamamlanıp acil servislerin de yenilenmesinden sonra Tepecik'te kalp cerrahisi merkezi kurulacağını açıkladı.

‘‘Alo SSK’’ yakında

DR. MELİH İnan, yıllar önce gündeme gelen ancak hayata geçirilemeyen telefonla randevu sistemine bu yılın sonuna kadar geçileceğini bildirdi. İnan, sistemin Tepecik, İzmir Eğitim, Aliağa hastaneleri ve doğumevi ile Merkez, Çınarlı, Karşıyaka, Alsancak dispanserlerinde başlayacağını kaydetti.

REZERVASYONLA muayene sisteminde, hasta telefonla istediği klinikten randevu alacak. Sigortalı sicil numarasını tuşladıktan sonra, hangi kliniğe başvuracaksa o kliniğin numarasını tuşlayacak. Bu işlemlerin ardından sigortalıya hangi gün ve saate randevu verildiği, sıra numarasının kaç olduğu bildirilecek. Sigortalı randevu uygun değilse bir başka tuşa basıp işlemi iptal edebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!