SSK’da uzun mesai

Güncelleme Tarihi:

SSK’da uzun mesai
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Tepecik Hastanesi'nde hafta içi saat 20.00'ye, cumartesi günleri 13.00'e kadar poliklinik hizmeti verilecek, paralı muayene sistemi kaldırılacak.

Karar gönderildi

SSK Yönetim Kurulu, hastanelerdeki poliklinik yığılmalarını önlemek için, ‘‘uzatılmış mesai'' uygulamasına geçilmesini kararlaştırdı. Karar hastanelere gönderildi, doktorların aynı gün görüş bildirmeleri istendi.

Bir aya kadar başlıyor

TEPECİK Hastanesi'nde bir ay içinde başlaması öngörülen uygulamaya göre saat 16.00'da sona eren poliklinik hizmetleri 20.00'ye kadar uzatılacak. Cumartesi günleri 09.00-13.00 arasında poliklinik hizmeti verilecek.

Eşitlik sağlanacak

16.00'dan sonra ücretli muayenenin kaldırılacağını belirten Sağlık İşleri Müdürü Dr. Melih İnan, ‘‘Parası olana aynı gün muayene, ameliyat olanağı tanıyan surtime kalkacak, eşitlik sağlanacak'' dedi.

Paralı hizmete son veriliyor

SSK İzmir Sağlık İşleri Müdürü Dr. Melih İnan, uzatılmış mesai sistemini tüm sağlık kurumlarında uygulamayı hedeflediklerini belirterek, şöyle konuştu:

‘‘Uygulama SSK Tepecik Hastanesi'nde bir ay içinde başlayacak. İlk uygulamaya Ankara Dışkapı Hastanesi geçecek. İstanbul Okmeydanı Hastanesi ile İzmir'in uygulamaya aynı zamanda başlamasını planladık. Halen parası olan SSK'lı öğleden sonra muayene oluyor, ücretini ödeyip aynı gün ameliyat ediliyor. Parası olmayan ise aylar sonrasını beklemek zorunda. Paralı parasız hasta, eşitlik ilkesine aykırı. Artık hekimin parasını kurum verecek. Kurumun bu ayıptan kurtulmasını istiyoruz.''

Uzman hekime 1.5 milyon

UZATILMIŞ mesai sistemiyle, yığılma olan polikliniklerde hizmet süresi saat 20.00'ye çekilecek. Hasta sayısı hekim başına günde 66'nın üzerinde olan polikliniklerde mesai uzatılacak. Tam gün çalışan hekimlerin görev yapacağı yeni sistemde, gerekirse parttime çalışanlar da görevlendirilecek. Saat 16.00'dan sonra surtime uygulamasında hastalar ücret ödeyip muayene oluyor, ücretin bir bölümü hekime veriliyordu. Yeni sistemde ise hekim hastadan değil, kurumdan muayene başına ücret alacak. Taslağa göre muayene başına uzman hekime 1.5 milyon, pratisyene 750 bin lira brüt ücret ödenmesi öngörülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!