Spordan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Spordan kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2011 22:55

Haberin Devamı

Kaleci komedisi

Manucho’nun FIFA kanalıyla sözleşmesini feshetmiş olmasının durumu değiştirmeyeceğini belirten Özmen, “Talimatname en az bir maaş almış futbolcunun, TFF hükümlerine göre hareket etmesi gerektiğini söylüyor” dedi. Bu arada Samet Aybaba’nın kaleci Fernandes’i oynatmayacağını açıklaması üzerine Estonyalı Londak yeniden çağrıldı. Aybaba’nın, “Fernandes idmana çıkıp, sporunu yapar. Maç kadrosuna almam” resti üzerine Londak izmir’e davet edildi. Diyarbakırspor’dan sol bek Celalettin’i düşünen Fırtına, ismi gizlenen birsantrforla da temasta. Ulaş SAĞ / izmir, (DHA)

Altay’da buruk vedaALTAY’da dört sezon önce profesyonel yapılan Mehmet Sak 200 bin TL karşılığında Bursaspor’a transfer olurken, siyah-beyazlı kulüpten buruk ayrıldı. İki kulüp arasındaki protokole göre Altay, 21 yaşındaki futbolcunun başka kulübe satışı halinde bonservis bedelinden yüzde 15 pay alacak. Mehmet Sak’ın altyapı sorumlusu olan babası Habip Sak, “Ertuğrul Sağlam’ın scouting ekibi izlemiş ve beğenmiş. Gaziantep Teknik Direktörü Tolunay Kafkas da ilgilendi. Süper Lig seviyesinde dikkat çeken bir gencimizin, bizde forma giyememesini ben de anlayamadım. Mehmet, 8 yaşında kapısından girdiği kulübünden biraz buruk da olsa ayrıldı. Başkanımız Ahmet Taşpınar son dakikaya kadar olumlu bakmadı, ama sonra izin verdi” dedi. Mehmet’in Bursaspor’la yarın 3,5 yıllık sözleşme imzalayacağı açıklandı. Altay, 97. yaş gününü Alsancak Stadı’nda bugün 18.30’da kutlayacak.

Haberin Devamı

KSK’de sola  formül KARŞIYAKA Teknik Direktörü Turgut Uçar, kaleye takviye yaptıktan sonra transferi noktalayabileceklerini söyledi. Ara transferde eski futbolcuları stoper Ulaş ve santrfor Yunus’la anlaşan, sezon başında da ismi gündeme gelen Sivas kalecisi Akın’ın yanı sıra ve Eskişehirli Korcan’la da görüşen KSK’de Uçar, “Defansın soluna da isim arıyoruz. Ancak tanıdığımız bir oyuncuyla anlaşmak istiyoruz. Devre arasında bu bölgeye takviye yapmak zor. Kadromuzda bu alanda kullanabileceğimiz isimler var. Aradığımız kriterde birini bulamazsak, Fırat’ın yanı sıra sezon başındaki sakatlığını atlatan Ramazan veya Taha’yı da zaman zaman solda oynatabiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Haydi Gülşahizmir BŞB’nin Avrupa Şampiyonu ve Dünya İkincisi judocusu Gülşah Kocatürk, Azerbaycan’da yapılan World Judo Master Şampiyonası’nda madalya arıyor. Dünya sıralamasında ilk 16’da bulunan judocuların şampiyonaya katıldığını belirten Antrenör Mesut Kapan, “Hedefimizi burada da madalya kazanıp klasmanda seviye atlamak” dedi. Tatamiye artı 78 kiloda çıkacak Gülşah Kocatürk, “Judo branşında dünyada söz sahibi rakiplerim var. Ama ben de onlardan biri, hatta en güçlüsüyüm. Ülkeme madalya ile döneceğime inanıyorum” diye konuştu.

Denizli kupada prestij peşindeTÜRKİYE Kupası’nda çeyrek final umutlarını tüketen Denizli, üçüncü maçında Beypazarı Şeker’e bugün 13.30’da konuk olacak. Grupta galatasaray’a 3-1, Gaziantep’e 1-0 yenilen Horoz’da Güray ve Braga yok. 2. Lig temsilcisi Beypazarı ise grupta MP Antalyaspor’la 1-1 berabere kalıp, galatasaray’a 3-1 mağlup oldu. Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, “İddiamız olmasa da maçı küçümsemiyoruz. Ligdeki Güngören randevusunun provasını yapacağız. Galibiyete verilen 100 bin dolar da önemli bir rakam” dedi.

Haberin Devamı

Balıkesir evinde Dardanel dışarıdaİKİNCİ Lig Kırmızı Grup’ta ikinci yarının ilk maçında Balıkesirspor, Atatürk Stadı’nda Ofspor’u 13.30’da ağırlarken, Dardanel, Ahmet Suat Özyazıcı Stadı’nda aynı saatte 1461 Trabzon’a konuk olacak. Devreyi Lider Elazığ’ın 17 puan gerisinde tamamlayan Bal-Kes, ara transferde  Adana DS’den Erol, Oğuz, Adıyaman’dan Serkan Merç, beşiktaş A 2 takımından Emre İncemollaoğlu’yla anlaştı. Grupta son sıraya demir atan Dardanelspor ise Samet Albayrak’ı Adana DS’ye gönderip Altay’dan ayrılan Mehmet Deliorman ile Eyüp’ten Serkan’ı aldı.

Şov başlıyorspor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta ilk yarıyı 37 puanla zirvede tamamlayan Göztepe, ikinci yarının ilk maçında Çorumspor’u bugün konuk edecek. Kadro kalitesi ve taraftar potansiyeliyle grubunun en önemli favorisi olan Göz-Göz, Atatürk Stadı’nda saat 13.30’da başlayacak maçı kazanıp ilk yarıdaki yenilginin rövanşını almak istiyor. Bilet fiyatları açık tribün 5, kapalı tribün 10 TL. Devre arasında Yılmaz ve Rahman’la yollarını ayırıp Elazığ’dan Hakan, S. Efes’ten Oğuzhan, Diyarbakır’dan Halil, Konya’dan Ramazan’ı alan Göztepe’de, lisansları çıkmayan Halil ve Ramazan forma giymeyecek. Sakatlıkları süren Burak Uça ve Abdülvahit de kadroda yok. Özcan Kızıltan, “İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Güçlü olan kadromuzu takviye ettik. Muhteşem taraftarımızla yeniden buluşacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Kaldığımız yerden galibiyetlere devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Akhisar Samsun’a kilitliantalya Side’de yaptığı 12 günlük kampı tamamlayarak evine dönen Akhisar Belediyespor’da Basın Sözcüsü İbrahim Evren Acar, artık Samsunspor maçına kilitlendiklerini söyledi. Karadeniz temsilcisiyle iç sahada oynayacakları karşılaşmayı kazanıp ikinci yarıya iyi başlamak istediklerini belirten Acar, taraftarlarıyla hasret gidermek için sabırsızlandıklarını söyledi. Side’de oynadıkları dört maçta iki galibiyet, iki yenilgi aldıklarını belirten Teknik Direktör Atilla Özcan ise, “Hazırlık maçlarının sonuçları önemli değil. Dört transferle kadromuzu güçlendirdik. Akhisar ligde ses getirecek” dedi. Akhisar, Samsun maçının hazırlıklarına yarın başlayacak. ? Haldun AKYÜZ

Haberin Devamı

Torul Arkas? CHALLENGE Cup’ta çeyrek finale yükselen Arkasspor, Aroma Erkekler Voleybol 1. Ligi’nde Gümüşhane temsilcisi Torul Gençlik’e bugün konuk olacak. Torul spor Salonu’ndaki mücadele 13.00’te başlayacak. Mavi-beyazlı ekibin ligde 12 maçta 9 galibiyeti bulunuyor.

KSK İZKA Ereğli Bld? AROMA Bayanlar Voleybol 1. Ligi’nin ilk sekiz haftasında tek galibiyet alan Karşıyaka İZKA, kendisi gibi ligde tutunmayı hedefleyen Ereğli Bld’yi bugün ağırlayacak. Karşıyaka Arena’daki zorlu karşılaşma saat 16.00’da başlayacak. 12 takımlı ligde KSK 4 puanla 11, Ereğli 5 puanla 10. sırada.

Uşak Üniv. izmir BŞB? basketbol Erkekler 2. Ligi’nde Uşak Üniversitesi, kümede kalma mücadelesi veren izmir BŞB’yi bugün ağırlayacak. Atatürk spor Salonu’ndaki mücadele 14.00’te başlayacak. (A) Grubu’nda Uşak Üniversitesi sekiz galibiyetle 4. sırada yer alırken, izmir BŞB henüz siftah yapamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!