Spordan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Spordan kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2010 23:33

Haberin Devamı

Vali Kıraç uyardıizmir Valisi Cahit Kıraç, 2010-11 sezonu öncesi izmir kulüplerinin temsilcileriyle düzenlediği toplantıda, centilmenlik ve fair-play çağrısı yaptı. Vali Kıraç, Bucaspor’un Süper Lig’e yükselmesiyle yedi sezon sonra farklı bir heyecan yaşayacaklarını hatırlatarak, “Cumartesi günü beşiktaş maçıyla açılacak sezonda Bucaspor’a başarılar dilerim. Kulüp yöneticilerimizin gerilimden uzak, centilmence mesajların hakim olduğu bir ortam yaratmalarını bekliyorum. Sporda Şiddetle Mücadele Yasası uyarınca son yıllarda statlara giriş yasağı ve para cezası alan taraftar sayılarında artış var. Futbolseverlerden bu konuya özen göstermelerini istiyorum. Yeni sezon herkese hayırlı olsun” dedi.

Bektur’dan sitemBUCASPOR Başkanı Mehmet Bektur, Konak Rotary Kulübü’nün düzenlediği toplantıda, ilginç değerlendirmeler yaptı. Bucaspor’un Altay ve KSK gibi, “İzmir eliti” olmadığını dile getiren Bektur, “Doğudan aldığı göç ve ilçedeki gecekondulaşma sonrası Buca köy gibi görülmeye başlandı. Alsancak’a bira içmeye gelenler nerede oturduklarını utana sıkıla söyler oldular. Bucaspor da diğer takımlarının yanında farklı algılandı. Biz bu algıyı kırmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Haftalarca statla uğraştıklarını hatırlatan Bektur, “Eğer Altay veya KSK’nin başkanı olsaydım, bu sorunu daha çabuk çözerdim. Kurumlar arasında bilardo topuna döndüm. İş öyle bir noktaya geldi ki, ‘Bucalı’ gibi davranıp ‘Höt’ diyerek işimizi hallettik” dedi.  Bektur,  Türkiye’de kulüpleri siyasete girmek için basamak gibi kullananlar olduğunu  da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Manisa’da Tuncay ve Murat kiralık? M.Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, (DHA)MANİSASPOR’da Hollanda kampı sonrası beklenen operasyon gerçekleşti. Teknik Direktör Hakan Kutlu, hazırlık dönemindeki performanslarını dikkate alarak Murat Gürbüzerol ile Tuncay Süren’in kiraya verilmesini kararlaştırdı. Bu operasyonla kadro 25 futbolcuya inerken, yönetimin bir forvet takviyesi yapabileceği öğrenildi. Bu arada Tuncay ve Murat’a Akhisar Bld talip olurken, yönetimin bu oyuncularla ilgili diğer kulüplerden gelecek teklifleri de değerlendireceği açıklandı.

Haberin Devamı

Altay’a Uğur geldi? Ulaş SAĞ / izmir, (DHA)ALTAY yönetimi, geçen sezon alacakları için Futbol Federasyonu’na başvuran Hasan Uğur’la barış imzalayıp, sözleşme yeniledi. Ligin bitmesinin ardından Almanya’ya giden tecrübeli futbolcu ile teması koparmayan yöneticiler, son görüşmede, “Altay’da güzel günlerim oldu. Kalmak istiyorum. Gereken fedakarlığı yaparım” diyen Hasan’a bir teklif sundu. Öneriyi kabul eden futbolcu izmir’e gelerek iki yıllık sözleşme imzaladı.Profesyonel Şube Yöneticisi Fikret Kar, federasyona yaptığı başvuruyu geri çeken Hasan’ın alacaklarını da bir yıl ötelediğini belirterek, “Karşılıklı atılan adımlar sonucunda iki yıllık mukavele yaptık. Kampın bitimine dört gün kaldığı için Bolu’ya gitmesine gerek görmedik. Hafta sonuna kadar A2 Takımı ile çalışacak. Hasan Uğur gibi bir tecrübenin Altay’a çok şey katacağına inanıyorum” dedi. izmir ekibi Kartepe’deki dördüncü maçını bugün 17.00’de Sarıyer’le oynayacak.

Haberin Devamı

Arkas’ta Glenn Hoag imzaladı? Oğuzhan BOYSANARKAS daha önce anlaştığı Kanada Voleybol Milli Takım Antrenörü Glenn Hoag’la 2 yıllık sözleşme imzaladı. Asbaşkan Bernard Arkas’ın da katıldığı törende Arkas’ı hedefleri olan bir takım olduğu için seçtiğini söyleyen Hoag kendisi için en önemli unsurun altyapı olduğunu belirterek, “Arkas ile yaptığım ilk görüşmeden sonra kulübü araştırdım ve altyapıya verdiği önemi gördüm. Bu yüzden de tekliflerini kabul ettim” dedi. Arkas’la bu sezon başarılı olacaklarına inandığını sözlerine ekleyen Glenn Hoag özellikle kulübün tesislerine hayran kaldığını söyledi.

Serdar 5 numarayı Yılmaz’a bıraktıSON oynadıkları takımlarda 5 numaralı formayı giyip kaptanlık pazubandını takan Serdar Samatyalı ve Yılmaz Özlem’in yolları Göztepe’de kesişirken, 34 yaşındaki Serdar jest yapıp 5 numaralı formayı kaptanlık görevine getirilen 38 yaşındaki Yılmaz’a verdi. Yeni sezonda 5 numaralı formayı kaptan Yılmaz terletirken Serdar 6 sırt numarasıyla sahaya çıkacak. Kaptanı belirleyip yardımcılarını açıklamayan yönetimin Serdar’ı ikinci kaptanlık görevine getirmesi bekleniyor. Attıkları frikik golleriyle tanınan iki futbolcu, bu sezon kalecilerin korkulu rüyası olacak. Bolu kampını sürdüren Göztepe ilk hazırlık maçını bugün Boluspor’la oynayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!