Sözleri tutma zamanı

Güncelleme Tarihi:

Sözleri tutma zamanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2009 00:00

Yeni seçilen Belediye Başkanları'nın sözlerini tutma zamanı.

ZEYBEK MÜZESİ

Aydın Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu:


"Otogar, Aydın- Muğla karayolu kenarına taşınacak. Günün her saatinde gezilebilecek ışıklı doğal yaşam parkı kurulacak. Çevre yolu kenarında spor kompleksleri oluşturulacak. Şehirler arası araç trafiği uygun bir projeyle kent dışına yönlendirilecek. Organik tarım için organize tarım seraları kurulacak. Zeybek müzesi oluşturulacak. Yeni belediye hizmet binası yapılacak. ADÜ kent projesi hayata geçirilecek."

VAAT ŞAMPİYONU

Denizli Belediye Başkanı AKP’li Nihat Zeybekci:


"Denizli’nin yeni ulaşım master planı hazırlanacak, raylı sisteme geçilecek. Şehirlerarası otobüs terminali, Delikliçınar Meydanı’na yeraltı otoparkı yapılacak. Eski cezaevi bölgesine de yeraltı otoparkı yapılacak. Kumkısık- Pamukkale- Ankara çevre yolu bitirilecek. Ankara asfaltından, Honaz- Cankurtaran güzergahına çevre yolu yapılacak. Gökpınar Baraj Göleti etrafına koruma amaçlı çevre yolu yapılacak. Yedi köprülü kavşak, yedi yaya üst geçidi yapılacak. Eskihisar ve Yenişehir’e kent ormanı yapılacak. İncilipınar Parkı 174 bin metrekareden 255 bin metrekareye çıkarılacak. Denizli’nin kuzey hattı ağaçlandırılacak. Yeni mezarlık hizmete sunulacak. Belediyeye yeni hizmet binası kazandırılacak. Kaleiçi yeniden düzenlenecek. Yedi kapalı pazar yeri yapılacak. Honaz’a baraj yapılacak. İçme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon yenilenecek. Katı atık tesisinin ikincisi kurulacak. İkinci atıksu arıtma tesisi kurulacak. 2 bin dar gelirliye konut olanağı sağlanacak. TOKİ ile 7 bin konut yapılacak. Denizli Kent Müzesi yapılacak. Denizli’ye Avrupa standartlarında yeni bir stadyum yapılacak. İki spor salonu, beş kapalı yüzme havuzu, üç olimpik sentetik çim saha yapılacak. Yaşlıların ve engellilerin tamamına ulaşılıp hizmet ayaklarına götürülecek."

RAYLI SİSTEM

Uşak Belediye Başkanı MHP’li Ali Erdoğan:


"İki organize sanayi arasına raylı sistem inşa edilecek. Kadın ve çocuk konuk evi yapılacak. Sivil toplum kuruluşları için plaza yapılacak. Mahalle muhtarları koordinasyon merkezi kurulacak. Katlı pazar yeri yapılacak. Şehit yakınları ve gaziler için tarihi bir konak restore edilecek. Belediye hizmetlerinde ve ulaşımda indirime gidilecek. Belediye konservatuvarı açılacak. Ata sporu cirit için gösteri ve eğitim alanı kurulacak. Kongre salonu yapılacak. Projesi hazır olan çevre yolunun inşaatına başlanacak."

KARESİ KALESİ

Balıkesir Belediye Başkanı MHP’li İsmail Ok: "Asfalt parası alınmayacak. Su faturalarındaki 5 TL’lik ’sabit gelir’ ücreti alınmayacak. Akasyalar ve Doğumevi kavşakları köprülü kavşak haline gelecek. Toplu taşıma araçları çarşıya girecek. Belediye hastanesi yapılacak. Çamlık’a Balıkesir’i sembolize edecek Karesi Kalesi yapılacak. Modern bir hayvan pazarı ve kurban kesim merkezi yapılacak. Şehit aileleri, gaziler, yaşlılar ve öğrenciler çeşitli hizmetlerden ücretsiz yararlanacak. Yardıma muhtaç aileler kayıda alınıp kendilerine düzenli alışveriş çeki verilecek. Başkanın makam kapısı kaldırılacak."

ALTYAPI TAMAM

Muğla Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün: "Kent genelinde çalışmaları başlatılan kanalizasyon ve altyapı işleri tamamlanacak, yollar bitirilecek. Anfi tiyatro ve spor merkezleri yapılacak. Tarihi Muğla evlerinden birkaçı restore edilerek kültür turizmine kazandırılacak. Sanat ve kültür faaliyetlerine ağırlık verilecek."

YAT LİMANI

Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan:


"Yeni belediye hizmet binası, şehirlerarası otobüs terminali ve katlı otopark, Esenler Mahallesi’ne ulaşım için çevre yolu yapacağız. Kentin muhtelif yerlerine bisiklet yolları oluşturacağız, İskele Meydanı’nı ve Kordon Boyu’nu yeniden düzenleyeceğiz. Çanakkale Evi ve yeni yat limanı yapacağız. Fevzipaşa Mahallesi için özel koruma planı hazırlayacağız. Dar gelirlilerin konut edinebilmesine ilişkin arsa üretimleri ve halk konut seçenekleri olan sosyal konut programı oluşturacağız. Atık su arıtma tesisi, hobi bahçeleri, cumhuriyet öğrenci evleri, Güzelyalı’ye engelli kampı, seramik müzesi ve gençlik merkezi yapacağız."

MANİSA SÜPER  LİG’E

Manisa Belediye Başkanı MHP’li Cengiz Ergün: "Manisaspor’un Süper Lig’e çıkması için çabalanacak. Ekonomik gündüz bakım ve çocuk evleri kurulacak. Kadınlara yaptıkları ürünleri satabilecekleri alışveriş alanları yaratılacak. Emekliler için hobi evleri ve bahçeleri kurulacak. Çöp sorunu çözülecek. Halkın daha kaliteli ve ekonomik ekmek tüketmesi sağlanacak. Amatör spor kulüplerine malzeme ve tesis sağlanacak. Açık dereler kapatılacak. Belediye kütüphanesi oluşturulacak. Üzümün tanıtımı için bağbozumu şenlikleri düzenlenecek. Aydınlatmada tasarruf sağlanacak. Odalar ve derneklere hizmet binası yapılacak. Spil Dağı’na Tarzan Evi ve çevre düzenlemesi yapılacak."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!