Son anda kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Son anda kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2013 00:00

ABD'nin Boston kentinde meydana gelen patlamadan ünlü piyanist Gülsin Onay'ın son anda kurtulduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı


Sosyal paylaşım sitesi facebook'taki sayfasına olay yerine yakın bir mesafeden geçerken patlamanın gerçekleştiğini yazan Onay, “Çok büyük iki patlama oldu. Tesadüfen oralarda dolaşmış, Boston maratonuna hazırlananları görmüştüm” dedi.
Kuzey Amerika turnesinde bulunan ve verdiği konserlerle adından söz ettiren Devlet Sanatçısı, ünlü piyanist Gülsin Onay'ın, Boston kentinde meydana gelen patlamadan son anda kurtulduğu ortaya çıktı. Sosyal paylaşım sitesinde şaşkınlığını paylaşan ünlü piyanist Onay, kendisi ile görüşen DHA muhabirine, “Dakikalar önce iki patlamanın olduğu yerlerde gezip ardından havalimanına geldim, şu anda tüm ABD'liler televizyonlardan patlamanın yarattığı etkiyi şaşkınlıkla izliyor. Havalimanında korkunç bir panik ve heyecan vardı. Houston Kenti'nde 17 Nisan'da vereceğim konsere gidiyorum. Uçuşlarda bir sorun yok” dedi.

Haberin Devamı

ABD'yi salladı

Kuzey Amerika turnesi kapsamında bir dizi konser veren ünlü piyanist devlet sanatçı Gülsin Onay ABD’li ve orada yaşayan Türk sanatseverleri hayran bıraktı.

Gülsin Onay Miami’den başladığı turnesinde Amerika Liszt Cemiyeti Güney Florida Piyano Serisi’nde çaldı. Ardından Washington’a geçen Onay, burada Büyükelçilik Serisi konserini verdi. New York’taki konserini Merkin Salonu’nda coşkulu bir Türk ve Amerikalı dinleyici topluluğu önünde verdi. Allentown’da Muhlenberg Piyano Serisi kapanış konserini veren Gülsin Onay son olarak Boston Türk Film ve Müzik Festivali kapsamında sahne aldı. Onay konserinde Beethoven’ın Ayışığı Sonatı ve Saygun’un Sonatin’i yanında 200. doğum yılı kutlanan Chopin’in eserlerine yer verdi.

Yeni maraton haziranda
Konser sonrasında Türk ve ABD’li sanatseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan Onay, “Türk sanatçıları olarak dünyanın bir ucunda yine dünyaca ünlü Türk ve yabancı ustaların eserlerini çalmam onur verici. Haziran ayında ABD’deki Princeton Festivali’ne yine konuk sanatçı olarak katılacağım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!