Güncelleme Tarihi:
2014 yılında 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Soma’da gerçekleştirilen eğitimde Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen, alanlarında uzman gönüllüler, ailelerin de desteğiyle alternatif bir eğitim programı uyguluyor. Pedagog denetiminde çocuklarla, bilim, tarih, edebiyat, sanat, felsefe, ekoloji, yabancı dil alanlarında atölye çalışmaları yapılıyor. Oyun içerikli çalışmalar sayesinde çocukların kendilerini gerçekleştirme süreçlerinin daha nitelikli hale gelmesi amaçlanıyor.
BBŞT DE PROJEYE DESTEK VERDİ
Çeşitli üniversite, devlet ve özel kurumların da desteğiyle gerçekleşen yaz okuluna Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu da destek verdi. Sezonda hazırladığı repertuarın yanısıra verdiği eğitimlerle de Türkiye’ye adını duyuran BBŞT, Soma’daki yaz okuluna hazırladığı özel bir programla katıldı. Drama ağırlıklı hazırlanan programla çocukların, oyun içinde edindiği deneyimin sosyal alanda karşılık bulması amaçlanıyor. Gönüllülerin büyük özveri ve desteğiyle 3 dönümlük çim alanda gerçekleştirilen projede çocuklar istediği zaman istediği etkinliğe katılabiliyor.
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "BBŞT’nin kültürel faaliyetlerin yanı sıra sosyal projelerde de yer alması bizi gururlandırıyor. Soma’da yaşanan maden faciasının yaralarını hep birlikte sarmalıyız. Bu konuda her kurum üzerine düşen görevi yapmalı. Biz daha önce Soma’da babalarını kaybeden çocuklar ve aileleri için çeşitli moral gezileri düzenlemiştik. Şimdi de BBŞT ile onlara destek veriyoruz" dedi.
Somalı çocuklar yapılan etkinlikten duydukları mutluluğu Bornova Belediyesi’ne gönderdikleri mektuplarla dile getirdi. Çocuklar teşekkür mektuplarında özellikle drama dersini çok sevdiklerini ve tekrar yapılmasını istediklerini yazdı.