Güncelleme Tarihi:
Modern ameliyathane ve bakım odalarında hayvanların tedavileri, hayvan hakları ve sağlığı göz önüne alınarak yapılıyor. Öncelikle kayıt altına alınan hayvanların kulaklarına küpe takılarak işlemleri takip ediliyor. Hayvanların kuduz aşıları, kısırlaştırma ameliyatları ile paraziter tedavileri yapılıyor. Modern teknoloji ile donatılan veteriner işlerinde, çeşitli biçimlerde yaralanmış hayvanlara da acil tıbbi müdahale ve cerrahi işlem yapılabiliyor. Isırma ve tırmalama vakalarında ise sokak hayvanları poliklinikte müşahede altına alıyor. Hayvanlar, yasal sürecin ardından aşılanıp, kısırlaştırıldıktan sonra alındığı ortama geri bırakılıyor.
Çiğli Belediyesi'nin Evka-2 girişinde bulunan Veterinerlik işleri Müdürlüğü'nde 5 veteriner hekim ve bir veteriner teknikeri görev yapıyor. Binada ameliyathane, iki muayene odası, operasyon odası, laboratuvar ile eczane bulunuyor. Hafta içi mesai saatlerinde hizmet veren veteriner işleri müdürlüğünde geçen yıl bin 517 hayvana kuduz aşısı yapılırken, bin 122 hayvan da kısırlaştırıldı. Müdürlüğe getirilen 6 bin 400 hayvan muayene edilerek, gerekli tedavileri yapıldı.
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, sokak hayvanlarının aşılanması, kısırlaştırılması ve küpelendirilmesi işlemlerinin büyük bir hassasiyetle yerine getirildiğini söyledi. Modern ameliyathanede steril ortamda hayvanların ameliyat edildiğini belirten Solak, “Çiğli coğrafi olarak büyük bir alanda konumlandığından, çok sayıda sokak hayvanı bulunuyor. Bizler de bunu göz önünde bulundurarak, İzmir'in en modern veteriner işleri müdürlüğünü kurduk. İzmir'de eşine az benzer bir merkezimiz var. Sokak hayvanlarına gerekli her türlü müdahaleyi sağlayacak bir donanıma sahibiz. Yaralanan hayvanlara acil müdahale yapabiliyoruz” dedi.