Şoförlere 14 yasak

Güncelleme Tarihi:

Şoförlere 14 yasak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2014 01:48

YILDA 1.5 milyondan fazla turistin tercih ettiği Marmaris’te, sezonun başlamasıyla toplu taşımacılık yapan taksi ve minibüs şoförlerinin uymaları gereken kurallar belirlendi.

Haberin Devamı

14 maddeden oluşan kurallar, Kaymakam Kamil Köten ve Şoförler Odası Başkanı İbrahim Tarım tarafından imzalanarak şoför esnafına tebliğ edildi. Kurallar arasında en dikkat çeken ise, “Çalışan şoförlerin kıyafetleri düzgün, temiz ve tıraşlı olacak. (Top sakal, uzun saç gibi şoför esnafına yakışmayacak biçimde hareket etmemeleri gerekir.) Durakta şort, terlik, atlet gibi giysilerle çalışılmayacak” maddesi oldu.

‘Top sakala karşıyım’

Kararlara bütün şoförlerin titizlikle uymasını isteyen Oda Başkanı Tarım, şöyle dedi: “Top sakal ve uzun saç yanlış. Çünkü sen burada esnafsın ve toplu taşımacılık yapıyorsun. Kendi özel otomobilin olur, minibüsün olur o zaman istersen uzun sakal bırak, bu beni ilgilendirmez. Ancak odamıza kayıtlı olan ve şoförlüğü meslek olarak yapanların top sakal bırakmasına ve saç uzatmasına karşıyım.” Şoförlerden uymaları istenen kurallar arasında araçlarda uyunmaması, duraklarda alkol bulundurulmaması, yüksek sesle müzik dinlenmemesi, gereksiz klakson çalınmaması ve fazla yolcu alınmaması gibi maddeler de yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!