Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2009 20:24
Lozan’dan el yapımı çikolataizmir’de 1969 yılında kurulan ve o günden bugüne kentin simge yerlerinden biri haline gelen Lozan Pastanesi, el yapımı çikolatalarla dikkat çekiyor. Elli çeşit el yapımı özel çikolata çeşitleri, baklava, ev baklavası, şöbiyet gibi tatlıların yanı sıra kuru pastalar da hazırlandıklarını belirten pastane sahibi Bekir Pelit, "İzmir’in simgelerinden biri olma misyonuz nedeniyle hiçbir zaman kalitemizden asla ödün veremeyiz" dedi. Lozan Pastanesi’nin 37 yılı geride bıraktığın belirten Pelit, ayrıca günün ilk saatlerinde su böreği, elde açma kıymalı, patlıcanlı ve diğer çeşitleri bulunan börekler, poğaça, kekler kurabiyeler özel servisle müşterilerinin hizmetine sunulduğunu söyledi.Ravika markası Ege’nin lideriKESKİNOĞLU Şirketler Grubu’nun 2005 yılında butik üretimle pazara sunduğu Ravika Zeytinyağı, ülke pazarındaki 4. yılında önemli başarılara imza atmaya başladı. Ege Bölgesi’ndeki pazar payını geçen yıla oranla yüzde 105 arttıran Ravika, 2008 yılında üretim kapasitesini artırmak için 2 milyon dolarlık yatırımını tamamladı. 700 satış noktasıRavika ile yurt genelinde 2100, Ege Bölgesi’nde ise 700 satış noktasına ulaştıklarını söyleyen Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Keskinoğlu, hedeflerinin iç piyasada kişi başına düşen zeytinyağı tüketimini artırmak ve ihracatta dünya markası olmak olduğunu belirtti. Ayvalık ve Akhisar zeytinlerinden soğuk sıkım olarak üretilen Ravika, Türkiye zeytinyağı pazarında yüzde 7’lik paya sahip.