Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2009 19:55
Çölyak hastası için Özsüt’ten çok özel pastaKURULUŞUNUN 70. yılını kutlayan Özsüt, çölyak hastaları için glutensiz pasta üretimine başladı. Tatlı severlerin favorisi olan karaorman pastasının muz, vişne, krokan ve frambuaz çeşitlerini çölyak hastaları için özel olarak üreten Özsüt, buğday yerine glutensiz un kullanıyor. Pastalar, 2 gün önceden sipariş verilerek Özsüt şubelerinden temin edilebiliyor. Glutensiz pasta üretimi için yoğun bir Ar-Ge çalışması yapan Özsüt’ün, konuya gösterdiği duyarlılıktan dolayı ankara Çölyak Derneği’nden de teşekkür plaketi aldığı bildirildi. Dileyenler 444 11 10 numaralı "Tatlı Pasta Servisi Hattı"nı arayarak siparif verebilecek.Yerli tohumlar ithale yeniliyorizmir Ticaret Borsası (İTB) Başkan Yardımcısı Barış Kocagöz, Türkiye’de faaliyete geçen çok uluslu tohumculuk şirketlerinin yerli çeşitlerin kullanımını azalttığını öne sürdü. Kocagöz, "Elbette yabancı sermayeye dayalı firmalar ve bunların getirdiği tohumluklar, elde edilen verimdeki iyileşmeler bakımından ülkemize ve üreticimize bir yarar sağladı. Ancak dikkat edilmesi gereken husus, yabancı kaynaklı bu tohumluklardan yararlanılırken aynı zamanda kendi altyapımızın gelişmesinin sağlanması. Bu firmalar tamamen dışa bağımlı hale gelmemize neden olmaya başladılar. Gelecekte tohumda, tarımsal üretimimizi yapamaz duruma gelebiliriz. Ulusal politikalar oluşturulmalı" dedi.