Şimdi yatırım zamanı

Güncelleme Tarihi:

Şimdi yatırım zamanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

EGE Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Atıl Akkan, yerli ve yabancı sermayeyi Ege Bölgesi'nde yatırıma çağırdı. 2004 yılına kadar Ege'yi yatırım cennetine dönüştüreceklerini söyleyen Akkan, ‘‘Faizler düştü, yatırımın tam zamanı. Bugün yatırım kararı alan, yarın karlı çıkacak’’ dedi.

ENFLASYONUN, üretim ve istihdamın artmasıyla düşeceğini söyleyen Akkan, yatırımları arttırmak için 29 organize sanayi bölgesinin alt yapısı için 1 milyar dolar kaynak ayırdıklarını belirtti, ‘‘Buralara kurulacak fabrikalarla birlikte Ege'ye 6-7 milyar dolarlık yatırım yapılacak’’ dedi.

YABANCI sermaye çekmek için Almanya, Fransa, İspanya başta olmak üzere Avrupa'da organize sanayi bölgelerinin tanıtımı yapacaklarını söyleyen Akkan, oluşturulacak siteyle de internette tanıtım ve satış yapılacağını anlattı. Yatırımcılara hangi iş kollarına yatırım yapabilecekleri konusunda da danışmanlık hizmeti vermeye hazır olduklarını söyledi.

EBSO Başkanı, ‘‘Urla'da teknopark OSB çalışmaları sürüyor. Buca'da konfeksiyon sitesi OSB statüsüne kavuştu. Torbalı ve Tire bölgelerinde yer tahsisi yapılıyor. Söke ve Milas'ta araziler alındı. Menemen'de plastik ve mermer ihtisas OSB'leri için yer arıyoruz. Yatırım yapacak yer bol’’ dedi. OSB'lerin büyükşehirlere göç ve çarpık kentleşmeyi de önlediğini kaydeden Akkan, ‘‘Biz de bu bölgelere yakın alanlarda konut edindirme projelerine start vereceğiz. Toplu konut kooperatifleri kurarak, işçiler için yeni konutlar üretilecek. İşçiler bisikletleriyle, fabrikaya gidip gelecek, uydu kentler yaratacağız’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!