Silahımız seyirci

Güncelleme Tarihi:

Silahımız seyirci
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2008 00:00

Halkapınar Spor Salonu'nda 5 Ocak'ta yapılacak All-Star ile 7-13 Ocak'ta organize edilecek olimpiyat elemelerinde tribünlerin dolacağına inandığını belirten Karabıyık, ’’Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda İzmir'de tarih yazdık, bir ilki daha başarabiliriz’’ dedi.

VOLEYBOL Erkekler 1.Ligi'nde iki yıldır üst üste şampiyon çıkaran, 2005 Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda Voleybol Erkek Takımımızın altın madalyasını alkışlayan İzmir, hafta sonundan itibaren voleybola doyacak. 5 Ocak'ta Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenecek All-Star organizasyonuyla başlayacak voleybol şöleni, 7-13 Ocak tarihleri arasında Voleybol Erkek Milli Takımımızın da mücadele edeceği 2008 Pekin Olimpiyatları eleme maçlarıyla zirveye çıkacak.

SALON 10 BİN KİŞİLİK

Her iki organizasyonu da 10 bin kişilik Halkapınar Spor Salonu'nda düzenleyerek, daha çok insana ulaşmayı hedeflediklerini belirten Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, ’’Erkek ve Bayan Milli Takımlarımızın yabancı karmalarıyla yapacakları maçlarda sporseverler, voleybolun şov yönüyle tanışacak. 7 Ocak'ta başlayacak olimpiyat elemeleri de bizim için hem sportif, hem tanıtım açısından önemli bir organizasyon olacak’’ dedi.

BÜYÜK DESTEK VERDİLER

2005 Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda erkeklerde kazanılan altın madalyanın, voleybol tarihimizde bir ilk olduğunu hatırlatan Karabıyık, ’’Bu başarıda, İzmir seyircisinin verdiği müthiş desteğin önemli bir payı var. Aynı ortamı bir kez daha bulmamız halinde, tarihimizde yine ilk kez olimpiyatlara katılma hakkı elde edebiliriz. İzmirlilere güveniyoruz. Sekiz takımdan sadece birinin vize alacağı organizasyonda işimiz zor, ama imkansız değil’’ diye konuştu.

TAKIMA DA OLUMLU YANSIR

Öncelikli hedefin gruptan çıkmak olduğunu vurgulayan Karabıyık şunları söyledi: ’’Avrupa üçüncüsü Sırbistan'ın yanı sıra Almanya ve Finlandiya'nın da yer aldığı grupta ilk ikiye girmek için mücadele edeceğiz. Bu maçlarda günlük form durumu neticeyi etkiler. Daha önce deplasmanda yendiğimiz İspanya Avrupa Şampiyonu, Finlandiya ise Avrupa dördüncüsü oldu. Bu nedenle seyirci çok önemli. Tribünlerin dolması takıma da olumlu yansır.’’

EXPO İÇİN DE FIRSAT

Olimpiyat elemelerinin D Spor'un yanı sıra uluslararası spor kanalı Eurosport 2'den naklen verileceğini belirten Karabıyık şöyle konuştu: ’’Böyle bir yayın hem ülkemiz, hem İzmir'in EXPO 2015 adaylığı için müthiş bir fırsat olacak. Federasyon olarak sosyal sorumluluk çerçevesinde, Halkapınar Spor Salonu'nun her yerine İzmir'in EXPO adaylığı ile ilgili afişler astıracağız. Dilerim her alanda da kazanan biz oluruz.’’

Mor ve Ötesi renk katacak

İZMİR'de 5 Ocak Cumartesi günü düzenlenecek All-Star organizasyonunda, Bayan ve Erkek (A) Milli Takımlarımız, yabancı karmalarıyla karşılaşacak. Halkapınar Spor Salonu'nda saat 16.00'da başlayacak şölende Filenin Sultanları'nın Yabancılar Karması'yla oynayacağı maçın ardından rock grubu Mor ve Ötesi konser verecek. Daha sonra Filenin Aslanları ile Yabancılar Karması karşı karşıya gelecek. Yabancı Karmaları'nın başında Eczacıbaşı Zentiva Antrenörü Giuseppe Cuccarini ile Arkas Antrenörü Fernando Benitez yer alacak. DYO KSK'li Evelina Tsvetanova, Natalya Melnikova, Petronela Biksadska ile Arkaslı Duarten ve Suxho da şölende forma giyecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!