Güncelleme Tarihi:
Sarıgöl’de 4 yıl önce sigarayı bırakma kararı alan Mehmet Cesur (45), biriktirdiği sigara parası ile geçen yıl bal arısı ve kovan alarak, doğal ortamda organik bal üretimine başladı. Çocukluğundan itibaren bal üretimine merak duyduğunu belirten Cesur, 15 kişinin katıldığı arı yetiştiriciliği kursunu başarı ile tamamlayıp sertifika aldı. Doğal ortamda organik bal üretimi yapan Mehmet Cesur, Sarıgöl’ün ovasından pekmez, dağlarından bal damladığını belirterek "Şeyhdavutlar Mahallesi’nde doğal ortamda organik bal üretimi yapıyorum. Küçük yaşlarda merak ettiğim bal üretimini kendi çapımda kütük olan kovanlar ile yapıyordum. Bu mesleği profesyonel yapma kararı aldım. Sarıgöl’de açılan arı yetiştiriciliği kursuna katıldım. Şimdi balın kilosunu 60 TL’den satıyorum" dedi.
Arıcılığın organik tarım faaliyetleri içerisinde önemli bir yeri olduğunu ifade eden sertifikalı bal üreticisi Mehmet Cesur, "Arıcılık, çevrenin ve orman ürünlerinin korunmasına polinasyon ile katkısı bulunan önemli bir faaliyettir. Bölgemiz doğal yapı ve nektar kaynakları bakımından çok zengin olup, arıcılık açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Bölgemiz organik bal üretiminde önemli bir yere sahip" dedi.