Sigara parasıyla iş kurdu

Güncelleme Tarihi:

Sigara parasıyla iş kurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2015 11:25

MANİSA’nın Sarıgöl İlçesi’nde yaşayan Mehmet Cesur 4 yıl önce sigarayı bırakarak biriktirdiği parayla 30 kovan aldı ve bal üretimine başladı. Cesur, yetiştiricilik kursundan aldığı sertifika ile profesyonel olarak bal üretimini gerçekleştirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Sarıgöl’de 4 yıl önce sigarayı bırakma kararı alan Mehmet Cesur (45), biriktirdiği sigara parası ile geçen yıl bal arısı ve kovan alarak, doğal ortamda organik bal üretimine başladı. Çocukluğundan itibaren bal üretimine merak duyduğunu belirten Cesur, 15 kişinin katıldığı arı yetiştiriciliği kursunu başarı ile tamamlayıp sertifika aldı. Doğal ortamda organik bal üretimi yapan Mehmet Cesur, Sarıgöl’ün ovasından pekmez, dağlarından bal damladığını belirterek "Şeyhdavutlar Mahallesi’nde doğal ortamda organik bal üretimi yapıyorum. Küçük yaşlarda merak ettiğim bal üretimini kendi çapımda kütük olan kovanlar ile yapıyordum. Bu mesleği profesyonel yapma kararı aldım. Sarıgöl’de açılan arı yetiştiriciliği kursuna katıldım. Şimdi balın kilosunu 60 TL’den satıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Sigara parasıyla iş kurdu
Yıllardır sigara içtiğini ama arıcılık yapmayı da çok istediğini belirten Mehmet Cesur, maliyeti karşılamak için 4 yıl önce sigara içmeme kararı aldığını hatırlattı. Sigaraya verdiği parayı biriktirip geçen yıl 30 tane yeni kovan aldığını söyleyen Cesur, "Günde 2 paket içen biri günde 14 lira harcama yapıyor. Ayda bu rakam 420 lira yılda ise 5 bin 40 lirayı buluyor. 3 yılı hesap ettiğinizde 15 bin 120 TL yapar. Ortaya çıkan rakamın büyüklüğünü düşündüğünüzde kendi işini kurmak isteyen herkesin sigaraya vereceği parayla yatırım yapabileceğini görüyoruz" diye konuştu.

Arıcılığın organik tarım faaliyetleri içerisinde önemli bir yeri olduğunu ifade eden sertifikalı bal üreticisi Mehmet Cesur, "Arıcılık, çevrenin ve orman ürünlerinin korunmasına polinasyon ile katkısı bulunan önemli bir faaliyettir. Bölgemiz doğal yapı ve nektar kaynakları bakımından çok zengin olup, arıcılık açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Bölgemiz organik bal üretiminde önemli bir yere sahip" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!