Sergilerden seçmeler

Güncelleme Tarihi:

Sergilerden seçmeler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

El sanatlarından örnekler

DOKUZ Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Karma Sergisi, Adnan Franko Sanat Galerisi'nde açıldı. Halı Kilim Bölümü Başkanı Doç. Dr. İsmail Öztürk, öğrencilerini açılışta yalnız bırakmadı. Geleneksel Anadolu Türk Kilimleri Üretim Projesi kapsamında Yuntdağı Halıcılık tarafından üretilen kilim örnekleri, serginin en ilgi çeken bölümü. İznik ve Kütahya çini örnekleri, tezhip eserlirinin de yeraldığı sergi 16 Aralık'a kadar gezilebilecek.

Depremzede resimleri

GEÇEN yıl Düzce'de yaşanan depremin ardından Özel Fatih Lisesi'nde göreve başlayan resim öğretmeni Yasemin Yılancı, felaket bölgesini unutmadı. Düzce'de resim sergisi açan Yılancı'yı Okul Müdürü Yurdagül Çamlı, öğretmen ve öğrencileri yalnız bırakmadı. Yılancı, ‘‘Çok zor şartlarda çadırda sergilediğim eserlerin oluşmasında ve tanıtımında destek olan öğretmen arkadaşlarım ve öğrencilerime teşekkür borçluyum’’ dedi.

Güzel Sanatlar EGS’de

DOKUZ Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü, baskı resim sergisini EGS Outlet Bornova Moda ve Alışveriş Merkezi'nde açtı. Sergide araştırma görevlisi Engin Doğan'ın 10, yüksek lisans öğrencileri Nurcihan Özkan'ın 8, Elif Songür'ün 9, Dilet Bulut'un 22 ve lisans öğrencileri Betül Uslu, Sibel Erbayat, Semih Ünal, Hasan Erol ve Bülent Şık'ın birer eseri bulunuyor. 54 eserin yer aldığı serginin açılışına Dekan Prof. Dr. Faruk Kalkan da katıldı. Sergi 10 Aralık'a kadar açık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!