Sergilerden

Güncelleme Tarihi:

Sergilerden
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sinemacı gözüyle

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon ve Fotoğraf Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ragıp Taranç, İletişim Kitabevi'nde fotoğraf sergisi açtı. Sergide, Taranç'ın, geçtiğimiz Haziran ayında Kudüs'te çektiği fotoğraflar sergileniyor. Aslen sinemacı olan ve bugüne kadar birçok projeye yönetmen olarak imza atan Ragıp Taranç, ilk kez fotoğrafa yöneldiğini belirtti, ‘‘Fotoğrafları doğaçlama çektim. Amacım, Kudüs'e barış mesajı vermek’’ dedi. Sergiden elde edilecek gelir, 2440'ıncı Rotary Kulüpleri'nce yaptırılacak Genç Özürlüler Rehabilitasyon Merkezi yararına kullanacak.

Sigara karşıtı resimler

SAĞLIK Bakanlığı'nın, gençleri, sigaranın zararlarına karşı bilinçlendirmek amacıyla düzenlediği resim yarışmasında sergilemeye değer bulunan 250 eser Manisa Belediyesi'nde sergileniyor. ‘‘31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü’’ çerçevesindeki yarışma sonunda açılan sergideki eserler arasında Manisa Özel Doruk Koleji'nden Gözde Turan, Selendi Yatılı Bölge Okulu'ndan Kenan Muslu ile Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi'nden Cengiz Biçer'in resimleri de yer aldı. Sergide, üç öğrenciye Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un gönderdiği teşekkür belgeleri de verildi. Açılışa katılan İl Sağlık Müdürü İsmet Nardal, sigarasız bir toplum için eğitimin şart olduğunu vurguladı.

Eski eserlere foto tanıtım

AYDIN Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün görev sahasındaki eski eserler, fotoğraflarıyla tanıtıldı. Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Mükerrem Gürün, serginin açılışında davetlilere eserlerin özellikleri hakkında bilgi verdi, eski eserlerin korunabilmesi için öncelikle halkın bilinçlenmesi gerektiğini söyledi. Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Çağlayan da, bölgelerinde 2 bin 790 taşınmaz bulunduğunu ve restorasyon çalışmalarına 90 milyar ayrıldığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!