Şenlikli şenlik

Güncelleme Tarihi:

Şenlikli şenlik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2013 13:28

KARABAĞLAR Belediyesi, bu yıl dördüncüsünü düzenlediği “Karabağlar Karikatür ve Mizah Şenliği” ile renkli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Uğur Mumcu Parkı'nda gerçekleştirilen şenlik, İzmirlileri karikatür ve mizah sanatında usta kalemler ve usta oyuncularla buluşturdu.

Haberin Devamı

Çağdaş Sanatçılar Platformu, Karikatürcüler Derneği İzmir Şubesi ve Ege Üniversitesi Karikatür ve Mizah Topluluğu'nun (EKAMİT) katkılarıyla gerçekleştirilen Karabağlar Karikatür ve Mizah Şenliği, İzmirli çizerlerin karikatürlerinden oluşan geleneksel ÇİZMİR-3 sergisiyle başladı. Serginin açılışını Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve CHP İlçe Başkanı Polat Manduz ile sanatçılar birlikte yaptı.

Renkli görüntülerin ve bol esprinin hakim olduğu mizah şenliklerini 4. kez düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Kürüm, “Mizah hayatın güldürücü yönünü ortaya çıkaran en önemli sanat dalı. Olayların gülünç, alışılmadık ve çelişkili yönlerini yansıtarak insanı düşündürme, eğlendirme en çok ihtiyacımız olduğu bu dönemde, son derece önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor olmak bizi çok mutlu ediyor. Bizi yalnız bırakmayan sanatçı dostlarımıza da katkılarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Haberin Devamı

Şenlikli şenlik

MİNİKLERİN KARİKATÜR DENEMELERİ

Bobiler.org Monte adlı komik fotomontaj sergisinde ise katılımcılar fotoğrafların komik yansımalarıyla eğlendi. “Yitirdiğimiz Mizah Ustalarını Anıyoruz” fotoğraf sergisi ise İzmir'de yaşamış mizah ustalarının eserlerini sanatseverlerle buluşturdu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Usta Çizer Mustafa Yıldız yönetimindeki “Atölye Çalışmaları”na katılan İzmirli çocuklar, hayal dünyalarını yansıttıkları karikatürler çizerek, gönüllerince eğlendi. Çocuklara eşlik eden Başkan Kürüm de miniklerin karikatür denemelerini inceledi.

İZMİRLİ MİZAHÇILARA ONUR ÖDÜLÜ

Ağaçkakan Kukla Atölyesi'nin hazırladığı, “İbiş ile Kilerdeki Canavar” adlı kukla gösterisi çocukların yanı sıra büyüklerin de ilgi odağı oldu. Karaoke, animasyon ve illüzyon gösterileri, çeşitli yarışmalarla renklenen şenlikte İzmir'de yaşayan Mizahçılar Onur Ödülleri de sahiplerini buldu. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Mizah Yazarı Aydoğan Yavaşlı, Karikatürist Ressam Mehmet Aslan, Şair taşlama yazarı Mukkadder Özakman ve Karikatürist Yazar Sezer Odabaşıoğlu'na ödüllerini teslim etti. Başkan Kürüm'e karikatür sanatçısı Mustafa Bora'da bir karikatürünü hediye etti.

Haberin Devamı

Şenlikli şenlik

NASREDDİN HOCA İZMİR'DE YAŞIYOR!

Etkinlikte gün boyu, “Türk Mizahının Piri Nasreddin Hoca İzmir'de Yaşıyor” sloganıyla, Uzundere Rekreasyon Alanı'nda yapımı devam eden dünyanın en büyük “Nasreddin Hoca Yaşam Merkezi” ve tematik parkının da tanıtımı yapıldı. Tanıtım standında, tematik parkta yer alacak çizgi film kahramanlarının figürleri ve bu kahramanların büyülü dünyası çocuklarla buluştu. ASDER Anadolu Sanatları Derneği üyesi Sultan Gökdoğan'ın kat'ı tekniği ile yaptığı üç boyutlu kağıt kabartma sanatının bir örneği olan Nasrettin Hoca tablosu da büyük ilgi gördü. Gün boyu karikatür portre çizimlerinin yanı sıra, Türkiye'nin ilk belediye mizah dergisi “Gülen Karabağlar” yeni sayısıyla okurlarıyla buluşacak.

Haberin Devamı

Şenlikli şenlik


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!