Selendi'de yaşayıp, Salihli'de çalışacaklar

Güncelleme Tarihi:

Selendide yaşayıp, Salihlide çalışacaklar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2015 01:34

MANİSA'nın Selendi İlçesi'nde göçün önlenmesi amacıyla Salihli Ticaret ve Sanayi Odası ile irtibata geçen kaymakamlık, buradaki organize sanayi bölgesinde 100 kişilik istihdam imkanı yaratılmasını sağladı. İşçilerin Selendi'den servis araçlarıyla taşınacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Selendi Kaymakamı Hasan Meşeli, sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğü Selendi'deki nüfusun azalmaması ve ilçe dışına göçün durdurulması için bir süre önce çalışma başlattı. Kaymakam Meşeli, geçen nisan ayında ilçeyi ziyarete gelen Salihli Ticarete ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri'ne de konuyu açıp, Uşak Organize Sanayi Bölgesi'ne her gün düzenli olarak servis aracı kaldırdıklarını belirtip, aynı mesafedeki Salihli Organize Sanayi Bölgesi'ne aynı şekilde işçi gönderebileceklerini söyleyerek destek istedi. Meşeli'nin bu isteğine kayıtsız kalmayan Salihli Ticarete ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Meclis Başkanı Süleyman Oral, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Taner Kalay ve Günay Topkaya ile Salihli Organize Sanayi Bölgesi'ne ziyaret etti. Buradaki ilk ziyaret Sardes Gıda'ya gerçekleştirilip, firma sahibi Mehmet Demir'le görüşüldü.
Dayıbaşı sistemi ile çalışma yapmak istemediklerini, tam sigortalı ve devamlı olarak işçi çalıştırdıklarını söyleyen Mehmet Demir, "Sezonda 320 kişiye yakın işçi çalıştırıyoruz. İşlerimiz sezon sonunda yoğun olmasa da işçi çıkarmıyoruz. Dayıbaşı sistemi denilen sistemde işçinin devamlılığı ve kalitesi anlamında sıkıntılarımız oluyor. Kaymakamlık ve odamızın bizden istediği işçi istihdamı konusundaki desteğe firma olarak hazırız" dedi. Demir, Haziran ayı sonu itibariyle 40 kadar işçi alabileceklerinin sözünü verdi. İkinci ziyaretin gerçekleştirildiği Zumdieck Konserve Firması yetkilisi Hikmet Güreş de ilk etapta 60 işçi alabileceklerini belirtti. Güreş, "18-40 yaş arasında kadın ağırlıklı bir işçi portföyümüz var. 7 ay yoğun, 5 ay durağan çalışan bir firmayız. Tam sigorta, yemek ve servis imkanlarını biz sağlıyoruz. Kaymakamlık ve Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın talebi bizim için en büyük referanstır. Bu güzel çalışmaya destek olmak isteriz" diye konuştu.


Her iki firma sahibine de teşekkür eden Kaymakam Meşeli, amaçlarının Selendi'deki göçü azaltmak ve vasıfsız işçilerin istihdamını sağlamak olduğunu vurgulayıp, "Vatandaşlarımız herhangi bir siyasi partiye ve kuruma minnet duymak zorunda kalmasınlar diye düşündük, bunun için Kaymakamlık ile Salihli Sanayi ve Ticaret Odası'nı aracı olarak kullanmayı doğru bulduk. Kendileri bizim bu talebimizi dikkate alarak birkaç firma ile görüşme yapmış. Selendi'de yaşayan vasıfsız işsizler, bu sayede taşınmak zorunda kalmadan, taşımalı olarak çalışma olanağı buldu. Kaymakamlık olarak çalışacak kişilerin servisini biz sağlayarak, evlerinden taşınmak zorunda kalmadan, ekmek paralarını kazanmalarına imkan yaratmış olacağız" dedi.


Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel de kalifiye olmayan 100 kişiyi, onları yetiştirebilecek ve eğitebileceğini düşündükeliri firmalarla görüştürüp, Selendi Kaymakamlığı'nın talebini anlattıklarını vurgulayıp, "İş arayanla işçi arayan firmalarımızı ortak noktada buluşturduk ve çözüme kavuşturduk" dedi. Selendi'den işçiler 86 kiloımetre mesafedeki Salihli'ye servis araçlarıyla taşınacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!