Selçuk'tan başladı

Güncelleme Tarihi:

Selçuktan başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2014 01:35

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmalarına Selçuk’tan başladı.

Haberin Devamı

Partisinin İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Yıldırım, ‘Bismillah’ diyerek Selçuk’tan yola çıktığını, 30 Mart’a kadar 30 ilçe, 600’e yakın köy ve beldeyi dolaşacağını söyledi. AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık’ın da katıldığı ziyarette konuşan Yıldırım, “İzmir’in 12 bin kilometrekare toprağını adım adım, karış karış dolaşacağım ve İzmir’e yerel yönetimlerde AK Parti farkının ne olacağını anlatacağım. Bugün bu çalışmaları başlattığımız Selçuk sıradan bir ilçe değil. İlkçağlardan beri var olan, Roma’ya, Bizans’a, Osmanlı’ya ev sahipliği yapmış, medeniyetlerin, kültürlerin buluştuğu, hoşgörünün, birlikte yaşamanın sembolü bir merkezden bahsediyoruz. İpek Yolu kervanlarının buluştuğu bir merkezden, İsa Bey Camisi, Meryem Ana’sı ve Efes harabeleri ile bir açık hava müzesinden söz ediyoruz. İşte bu Selçuk bugün ne durumda? Bu Selçuk, tarihi birikimi, tarım potansiyeli, kültür zenginliği ile acaba hak ettiği yerde mi? Bugün bu sorunun cevabının arandığı noktadayız. Yerel hizmetlerle ilgili çok vaat var ama yapılan fazla bir şey yok. Liste uzun ama hepsi kırmızı, hiç yeşeren bir şey olmamış. Bunda şaşılacak bir şey yok” dedi.

Haberin Devamı

İzmir’e acıma polemiği
Yıldırım, önceki gün söylediği, “Anadolu’ya, yurtdışına gittiğimizde acıyarak İzmir’in halini anlatmaları ağrıma gidiyor” açıklamasına yanıt veren rakibi Aziz Kocaoğlu’nun, “İzmir’e acıyormuş. İzmir’e ne yaptın?” sözlerine ise şu yanıtı verdi: “Biz kimin iş, kimin laf yaptığını biliyoruz. Bazıları laf ustasıdır, bazıları iş ustasıdır. AK Parti iş ustasıdır. İzmir’e bizim ne yaptığımızı İzmirli biliyor. Deniyor ki, ‘Bakan başkan adayı İzmir’e acıyormuş.’ İzmir acınacak bir şehir değil. İzmir gurur duyulacak bir şehir. Kimse söylediğimizi oraya buraya çekmesin. Ben İzmir’e ‘Acınacak bir şehir’ demedim. İzmir’i 10 yıldır hizmetsizliğe layık gören yöneticilere acıyorum. İzmir’i bu halde bırakmaya asla ve asla hakları yok. İzmir bunu hak etmiyor. İzmir’de onların hayal edemediği kadar hizmetimiz var. Adnan Menderes Havalimanı, köy meydanıydı. 2 milyon yolcu gitmiyordu, şimdi 14 milyona çıktı. Türkiye’nin en büyük terminali oldu. İnşallah 2014’te dış uçuşlar daha da artacak. İzmir’den Anadolu şehirlerine gitmek için İstanbul’a, Ankara’ya gidecektiniz, şimdi 23 kente doğrudan sefer var. Bütün bunları görmezden gelirseniz ancak kendi kendinizi rahatlatırsınız. Ne kadar sesinizi yükseltirseniz yükseltin, İzmir kimin ne yaptığını, ne yapmadığını iyi görüyor. Bunun hesabını da 30 Mart’ta soracak.”

Haberin Devamı

İZBAN, hastane, fakülte
Binali Yıldırım, Selçuk’a İZBAN, hastane, MOBESE ve havacılık fakültesi vaatlerinde bulundu, şöyle konuştu: “2 milyon turist geliyor, ne kadarı Selçuk’a uğruyor? 50 bini. Bu yükü taşıyan şehir bundan pay alamıyorsa burada bir yanlışlık var. Gelen misafirleri kentin merkezine getirmek, seçeceğiniz Selçuk Belediye Başkanı’nın ilk işi olacak. Selçuk için önemli gördüğümüz diğer bir proje, Aliağa-Cumaovası’na kadar yaptığımız İZBAN’ı önce Torbalı’ya, sonra Selçuk’a kadar uzatma sözü vermiştik. Torbalı’yı bitirdik. Bizde bir ilke vardır. Hizmette siyaset olmaz. İZBAN’ın Selçuk’a gelmesi için kamulaştırma yapıldı. Önümüzdeki ay inşaata başlıyoruz. Kuru söylemlerle, boş hayallerle çağdaşlık olmaz. Çağdaşlık hizmetle olur, insana değer vermekle olur. İnsanlara bir faydanız olmuyorsa temcit pilavı gibi bazı değerleri konuşur durursunuz. Herkes yıldırım hızıyla giderken kaplumbağa hızıyla giden İzmir’i artık durduramazsınız. İZBAN’ın Çamlık köyüne kadar getirilmesi konusunda talep var. Bunu arkadaşlarımızla görüşeceğiz. Buranın hastane sorunu var. Az önce Sağlık Bakan Yardımcısı ile görüştüm. Önümüzdeki aylarda temelini atacağız. Daha dün yeni bir okul yapımı için ihale yapıldı. Zafer Mahallesi’ne 18 derslikli yeni okul yapılacak. Havacılık yüksekokulu yetmez, fakültesini yapacağız, ikinci pist kuracağız. ‘Küçük uçakların uçmasını da sağlayın’ dedim. Genel havacılık uçuşlarına başlaması gerekiyor. Orada turistlerin kalacağı bir konaklama tesisi de yapılacak. Pamucak’a giderken spor tesislerinin hali kötü. Şimdi onu sıfırdan tertemiz hale getireceğiz. Seçuk’a MOBESE yapıyoruz. 1.6 milyona mal olacak.”

Haberin Devamı

Modası geçmiş söylemler
Yıldırım, CHP’nin özgürlükler ve yaşam tarzı yönündeki eleştirilerine de tepki gösterdi, şunları kaydetti: “Hayat tarzı, İzmir’in ilkeleri, özgürlükler... Artık bunlarla milleti oyalayamazsınız. Siyasi tercihiniz ne olursa olsun yaşamla ilgili kararınız ne olursa olsun bizi ilgilendirmiyor. Onlar sizin seçimleriniz. Hepsine sonuna kadar saygı duyarız. Kimseyi hiçbir şeyi dayatmayız. Bunlar modası geçmiş söylemler. Bunlarla İzmirli’nin zamanını çalamazsınız. Ya çalışacaksınız ya da çekileceksiniz kenara.”

Boş lafa karnımız tok
Binali Yıldırım, Selçuk’tan sonra Tire’yi ziyaret etti. Partisinin ilçe başkanlığı binası önünde toplanan kalabalığa seslenen Yıldırım, İzmir’e hizmet için göreve talip olduğunu söyledi, “Beni hemşehriliğe kabul ediyor munuz?” diye sordu, “Evet” yanıtını aldı. İzmir’in hizmete ihtiyacı olduğunu anlatan Binali Yıldırım, “Boş laflara karnımız tok. Kaybedilen yılları yıldırım hızıyla yeniden kazanacağız” dedi. Yeni Büyükşehir Kanunu ile hizmetlerin her noktada halkın ayağına geleceğini ifade eden Binali Yıldırım, “30 Mart’ta büyükşehir belediye başkanını ve Tire’nin layık olduğu ilçe belediye başkanını seçeceksiniz. Ne istediğimiz belli. İlçe belediye başkanınızı seçerken bizi de görürseniz iyi olur” diyerek espriyle destek istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!