Selanik-İzmir arasında "Şehirlerarası diplomasi"

Güncelleme Tarihi:

Selanik-İzmir arasında Şehirlerarası diplomasi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2014 01:05

YUNANİSTAN'ın Selanik kentinin Turizm Örgütü Genel Müdürü Nikos Sabuncis ve Selanik CVB (Kongre ve Ziyaretçi) Bürosu Başkanı Yoannis Aslanis, İzmir'de Selanik'i, Selanik'te İzmir'i tanıtacak ve işadamlarının yeni bağlantılar kuracakları büyük organizasyonlar ile "Şehirlerarası diplomasi" yapmak istediklerini belirterek, İzmir Ticaret Odası'ndan (İTO) destek istedi. İTO Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir CVB Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, organizasyon için her türlü desteği vereceklerini belirterek, "Birbirine çok benzeyen bu iki kent birbirini daha iyi tanımalı" dedi.

Haberin Devamı

Travel Turkey Fuarı'na katılmak için İzmir'e gelen Selanik Turizm Örgütü Genel Müdürü Nikos Sabuncis ve Selanik CVB Başkanı Yoannis Aslanis, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile biraraya geldi. Görüşmede, 2015 yılında Selanik ile İzmir'de iki kenti tanıtacak ve yeni ortaklıkların kurulmasına imkan tanıyacak organizasyonlar düzenlenmesi konusunda karar alındı. Selanik Belediyesi'ne bağlı özel bir kuruluş olarak Selanik'i yurtdışında tanıtmak için yeni bir organizasyon yapmaya başladıklarını belirten Selanik Turizm Örgütü Genel Müdürü Nikos Sabuncis, "İlk olarak bu yıl Sırbistan'da Selanik'i tanıtıcı bir organizasyon gerçekleştirdik. Şimdi aynı organizasyonu 2015 yılında İstanbul ve İzmir'de yapmak istiyoruz. Selanik Belediye Başkanı'nın başkanlığında, işadamları, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla çok geniş bir heyet gelecek. Önce Selanik'in tanıtım yapılacak, daha sonra da sadece turizm değil pek çok sektörden işadamları arasında ikili görüşmeler yapacak, yeni iş fırsatları yaratılacak. Aynı organizasyonu yine geniş bir İzmirli heyetin katılımı ile İzmir'in tanıtımı için Selanik'te yapmak istiyoruz. Bu konuda sizin, İzmir Ticaret Odası'nın desteğini istiyoruz. Şehirler arası diploması yapmak istiyoruz" diye konuştu. Selanik CVB Başkanı Yoannis Aslanis de, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için her türlü çabayı gösterdiklerini söyledi.

Selanik-İzmir arasında Şehirlerarası diplomasi


"ARTIK DAHA HIZLI HAREKET ETMELİYİZ"

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da iki kentin coğrafi olarak yakınlıkları ve benzerliklerinin üstüne kardeş şehir olduklarını belirterek, "İzmirliler için Selanik, Atina'dan daha yakın, daha çok merak edilen bir kent. İzmir'de çok fazla Selanik kökenli yaşıyor" dedi. Selanik - İzmir arasındaki temasların her zaman karşılıklı sıcak ilgi olduğunu belirten Demirtaş, "Herkes dost ama sadece kucaklaşıyoruz. Kardeşiz ama mecazi anlamda sanki birbirimize sırtımızı dönmüş gibiyiz. Oysa artık bu sıcak dostluğun üzerine çok daha fazlasını yapmalıyız" dedi. İki kentin denizden ve karadan bağlanması için uzun yıllardır çalıştıklarını şimdi bu konuda önemli çalışmalar yapıldığını belirten Demirtaş, Selanikli işadamlarının da seferlerin başlaması için baskı yapmasını istediklerini söyledi. İzmir - Selanik arasında feribot seferlerinin başlaması için yapılan çalışmaları desteklediklerini kaydeden Demirtaş, "Ben Selanik'e ilk olarak 1993 yılında gittim, herkes işbirliği için çok heyecanlıydı. Ama aradan 21 yıl geçti, çok fazla yol aldığımız söylenemez. Artık çok daha hızlı hareket etmeliyiz" diye konuştu. Demirtaş, İzmir ve Selanik'te düzenlenecek organizasyonlara tam destek vereceklerini, Selanik'teki organizasyona çok geniş bir heyetle katılacaklarını söyledi. Görüşmede 2015 yılında Selanik ile İzmir'de iki kenti tanıtacak ve yeni ortaklıkların kurulmasına imkan tanıyacak organizasyonlar düzenlenmesi konusunda karar alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!