Seçim sonucunu bir hafta öncesinden açıklayacağız

Güncelleme Tarihi:

Seçim sonucunu bir hafta öncesinden açıklayacağız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2013 01:44

AK Parti’nin teşkilatlardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, İzmir’de 10 bin 491 sandıkta örgütlenerek her sandığa dokuz kişi görevlendireceklerini, üç ana kademe, üç kadın, üç gençten oluşacak sandık yönetimlerinin yüzde 77 oranında tamamlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Sandık yönetimleri seçime kadar görevli oldukları sandıkta oy kullanacak, seçmenin düğün ve cenaze törenlerine katılacak, evlerine gidip hal hatır soracak, partinin yaptıklarını, yapacaklarını ve İzmir için hazırlanan 35 projeyi anlatacak.
Sandık hatibi, sandık çevresini toplayarak, partinin politikalarını dile getirecek. Sandık yönetimleri, yerel ve genel sorunları dile getirirken çeşitli sorularla seçmenin nabzını da ölçerek partiye ilgiyi test edecek.
Kaya, her ilçede sandık yönetimlerinin ay sonunda kapsamlı bir raporu il başkanlığına sunduğunu, bu rapordaki yerel sorunlara göre AR-GE biriminin proje hazırladığını dile getirerek, şunları kaydetti:

Kapı kapı geziyorlar
“Genç seçmene gençlik kolları, kadın seçmene kadın kolları gidiyor. Evlere giden sandık görevlilerine partinin İzmir vizyonu hakkında eğitim veriyoruz. 35 proje ve anayasa hazırlık çalışmaları da anlatılıyor. Her ilçede her ay en az üç eğitim çalışması yapıyoruz. Seçmenin hem yerel, hem genel ihtiyaçlarını soruyoruz. Partimizi değerlendirmesini istiyoruz. İnsanlar ne düşünüyor, ne istiyor onlara bakıyoruz. Talepleri, sorunları, teşkilat olarak partinin mutfağına alıyoruz. AR-GE, yerel yönetimler ve seçim işleri başkanlıklarıyla değerlendirme yapıyoruz. Adaylar belli olmadan büyük projeler ortaya çıkacak.”

Haberin Devamı

Seçim sonucunu bir hafta öncesinden açıklayacağız

Atilla Kaya, çeşitli sorularla sandık yönetimlerinin partiye olan ilgiyi de ölçtüklerini belirterek, yerel seçimden bir hafta önce İzmir’de seçim sonucunu açıklayacaklarını dile getirdi. Kaya, “İl Başkanımız Ömer Cihat Akay, seçimden bir hafta önce ilçe ilçe seçim sonucunu açıklayacak. AK Parti’nin yanı sıra CHP ve MHP’nin oy oranlarını da açıklayacağız. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul adayı olduğu 1994 seçimlerinde sonucu bir hafta öncesinden nasıl açıkladıysa biz de öyle ilan edeceğiz. Bizim aday adayı sayımız da CHP’den fazla olacak. Çünkü 30 ilçeyi iki aydır dolaşıyoruz, partiye ilgi çok yüksek. Gezi Parkı protestolarının olduğu dönemde yaklaşık 15 bin yeni üye geldi. İzmir’de 2009 yerel seçimlerinde çaldığımız halde açılmayan kapılar vardı ama bu seçimde öyle bir olayla karşılaşmadık. Demek ki partimizi anlatmayı başarabilmişiz” dedi.

Haberin Devamı

Yılbaşında açıklanır
AK Parti’de belediye başkanlığı ya da meclis üyesi adaylığı düşünen ilçe ve il yöneticilerinin istifası için henüz takvimin açıklanmadığını belirten Kaya, Genel Merkez’in yönetimlerin yüzde 30’dan fazlasının boşalmasını istemediğini aktardı. Atilla Kaya, “İlçe başkanları ve yönetimleriyle görüşeceğiz. Genel Merkez anket çalışması yapıyor. Bunları önümüze alacağız. Kişilere dayalı bir parti değiliz. Kimseyi başkan ve meclis üyesi yapmak için siyaset yapmıyoruz. ‘İstifa etme’ diyeceklerimiz istifa etmez, ‘İstifa et’ diyeceklerimiz eder. Biz hiçbir arkadaşımızın boşta kalmasını istemeyiz. Burada kimse şahsi hırs, ihtiras, makam ve mevki için siyaset yapmaz. Adayları değil, projeleri ön plana çıkaracağız. Önümüzdeki aydan itibaren de süreç başlar. Adaylar yılbaşında açıklanır” diye konuştu.

Haberin Devamı

SEÇİM GÜNÜ HER SANDIKTA 4 KİŞİ
Seçim işlerinden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Refik Uzun her sandığa atanan 9 kişilik yönetimlerin içinden sadece seçim günü çalışacak 4 kişilik sandık kurulları oluşturacaklarını açıkladı. Uzun, “10 bin 491 sandıkta toplam 41 bin 964 kişi belirleyeceğiz. 4 kişiden biri sandık gözetmeni, diğeri yedeği olacak. Diğer iki kişi de müşahit olarak atanacak. Bunların yüzde 76’sını belirledik. Genel Merkez, görev alan kişilerin cep telefonlarına, ‘x numaralı sandıkta görevlendirildiniz. Kabul ediyorsanız EVET yazıp gönderin’ diye mesaj atıyor. Verilen yanıtla sisteme girilmiş oluyor. Hedefimiz 15 Eylül’e kadar sandık kurullarını tamamlamak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!