Güncelleme Tarihi:
Günün mönüsü: Kıtır ekmekli tarhana çorbası, sebzeli fırın makarna, mevsim salata, pekmezli su muhallebisi
Malzemesi:
(6 Kişilik)
1 paket fırın makarna
2 kabak
3 domates
10-15 mantar
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 yumurta
2 su bardağı süt
125 gram dil peynir
150 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
Yapılışı:
MAKARNAYI tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Kabak ve domatesleri halkalar halinde dilimleyin, mantarları doğrayın. Sıvıyağı tavada ısıtıp mantarları soteleyin. kabakları ilave edip kavurun. Tuz ve karabiber serptikten sonra ateşten alın. Fırın kabına haşlanmış makarnanın yarısını yayın. Kavurduğunuz sebzeleri ve domates dilimlerini üzerine yerleştirin. Kalan makarnayla üzerini kaplayın.
YUMURTA, süt, beyaz peynir, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi geniş bir kapta karıştırıp makarnaların üzerine dökün. Dil peynirlerini dizip önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.