Sayıştay şoku

Güncelleme Tarihi:

Sayıştay şoku
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

EGE Üniversitesi Hastanesi'nin temizlik ve otomasyon ihaleleri Sayıştay'a takıldı. Sayıştay, personelinin çoğu temizlik dışı çalışacak 4.4 trilyonluk temizlikle, sadece üniversite vakfının girip aldığı bilgisayar ihaleleriyle ilgili savunma istedi. Yetkililer, ‘‘İdari ve teknik şartnamelerde düzeltme yapılarak açıklık getirilmesi isteniyor'' diyor.

ÜÇ firmanın katıldığı yemek ihalesi, ‘‘Rekabet yaratılamadığı'' gerekçesiyle iptal edilen hastanede, böcekle mücadele ihalesi de ilginç sonuçlandı. Öyle bir rekabet oldu ki geçen yıl birlikte hizmet verip bu yıl yollarını National Britanya ve DS Çevre Sağlığı olarak ayırıp ihaleye katılan iki eski ortak kapıştı. 88 milyarlık keşif bedel üzerinden ihale 10 aylık 11.5 milyarla DS'de kaldı. Aylık maliyeti 6.5 milyar lira olarak belirlenen hizmeti ayda personel malzeme dahil 1.1 milyara yapmayı taahhüt eden DS'nin işi onur meselesi yapıp, zarar etse de hastanede tek haşareye geçit vermeyeceği söyleniyor. 360 bin metrekarenin haşare mücadelesinden sorumlu firmanın işinin zor olduğunu söyleyenler, ‘‘Sadece su sıksa bu para gider. Dileyelim de haşereler başka adres bulmuş olsunlar'' diyor.

Hekim Hakları

HASTA haklarının ortaya çıkmasıyla hekimin ödev ve sorumlulukları genişlemekle birlikte, daha önce söz edilmeyen hakları da gündeme gelecektir.

Mesleğini uygularken etik ilkelere bağlı olma hakkı olmalıdır.

İzmir Tabip Odası Sanat kampuste dolaşıyor

AB sağlıkta zorlayacak

AVRUPA Birliği'ne aday Türkiye'nin sağlık göstergeleri Birliğin çok gerisinde. AB'nin şu andaki düzeyine ulaşmak için 100 bin hekime, 321 bin hasta yatağına gereksinim var.

(Medimagazin Dergisi'nden)

Hekimlerle ilgili bazı gerçekler

BİR kısım hekimler soğuktan üşürler. Bir kısım hekimler sıcaktan bunalabilirler.

Actuel Medicine Dergisi'nden

Dedikoduya

bakın...

PSİKİYATRİ profesörü Refet Saygılı'nın rektörlük süresinin dolmasına ve yaş haddinden emekliliğine birkaç ay kaldı. Aday kulisleri yoğunlaştı. En fazla aday da tıp fakültesinden. Son günlerde kulaktan kulağa dolaşan bir söylenti var. Genel görüş, ‘‘Olmaz öyle şey'' olmasına karşın, konuşuldukça inananların sayısını artıran iddia şu: ANAP Manisa Milletvekili Ekrem Pakdemirli, bir yasa teklifi hazırlıyormuş. Yaş haddinin 72'ye, rektörlüğün 3 döneme yükseltilmesi için. Amacı, yakın dostu Saygılı'ya bir dönem daha rektörlük şansı yaratmakmış.

Özal taktiği bu

İLGİNÇ söylentiye, ilginç yorum getirenler de var.Gelişmekte olan üniver sitelerde yaş haddinin aranmadığını, EÜ gibi gelişmiş olanlarda 2 dönemi tamamlayanların da bir daha seçilmek gibi bir şansının olamayacağını savunan bir profesör, söylentiyi, ‘‘Özal taktiği bu. Önce dedikoduyu yayıyorlar, sonra olurunu araştırıyorlar'' diye yorumluyor.

Hipokrat'tan

- İNSANLIK için nerede sevgi varsa, tıp sanatı için de orada sevgi mevcuttur.

- Tıp nadiren tedavi eder, çoğu zaman teselli eder.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!