Savaş, Suriyeli ressamın hayallerini yok edemedi

Güncelleme Tarihi:

Savaş, Suriyeli ressamın hayallerini yok edemedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 16:31

SURİYELİ amatör ressam Muhammed Kanculali, İzmir’de sığındığı gecekondunun duvarlarını tuvale çevirdi. Yıkık dökük gecekondunun duvarlarına rengarenk yağlıboya resimler yapan Kanculali, "Bu resimlere baktıkça eski hayatımızı, savaş çıkmadan önceki barış içinde geçen hayatımızı hayal ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Suriye’deki iç savaşta 3 çocuğundan 2’sini kaybeden, elektronik eşya sattığı dükkanı yakılan Muhammed Kanculali, yüzbinlerce Suriyeli gibi ülkesini terkedip Türkiye’ye oradan da İzmir’e geçti. Agora Semti’nde yıkık dökük gecekondularda hayatta kalmaya çalışan Suriyelilerle hayat mücadelesi veren Muhammed Kanculali resimle hayata bağlandı.

Savaş, Suriyeli ressamın hayallerini yok edemedi



Ülkesinde de amatörce resimle uğraşan Kanculali, "Biri kız erkek üç çocuğumuz vardı. En büyük oğlum Omar okula çağına gelmiş gidemiyordu. Ortam gergin insanlar korku içindeydi. Dur durak bilmeyen silah sesleri, patlayan bombalar gittikçe evimize yaklaşıyordu. Korkunç bir patlama oldu. Biranda toz duman içinde kaldık. Evimize düşen bomba eşim Zehra’nın bir bacağını koparmıştı. Bomba iki yaşımdaki kızımı 4 yaşındaki oğlumu öldürdü. Bir tek geriye Omar kaldı" dedi.

Haberin Devamı

Savaş, Suriyeli ressamın hayallerini yok edemedi



Yaşamlarını sürdürebilmek için İzmir’de günlük boya badana işlerine gittiğini dile getiren Muhammed Kanculali, "Resimleri Suriye’de yaşadığımız huzurlu günleri hayal ederek yaptım. Bu resimlere baktıkça eski hayatımızı, savaş çıkmadan önceki barış içinde geçen hayatımızı hayal ediyoruz. Resimlere baktıkça umutlarımız artıyor. Buraya gelirken çektiğimiz sıkıntıları yansıttım. Buradan geçen Türkler resimleri gördüğünde bizimle dalga geçiyorlar. Aşağılıyorlar. Resimlerin yapıldığını duyan birkaç kişi buraya geldi. ’Duvarları mahvetmişsin’ dediler. Ama bu resimler bizi hayata bağlıyor" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!