Sanat merkezi gibi butik

Güncelleme Tarihi:

Sanat merkezi gibi butik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2015 14:49

Modaya sanatsal açıdan bakan genç tasarımcı Başak Cankeş, Alaçatı Hacımemiş’te sanat ve moda meraklılarını tek mekanda buluşturuyor. Bashaques markası hem yenilikçi tasarıma sahip ürünleri hem de butik ve sanat galerisini bir arada sunan konseptiyle ilgi görüyor.

Haberin Devamı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda Tasarımı bölümünü ikincilikle bitirdikten sonra bir süre İngiltere ve İstanbulda ünlü moda tasarımcılarının yardımcılığını üstlenen Başak Cankeş, geçtiğimiz yıl Haziran ayında Alaçatı’da kendi ismini taşıyan tasarım mağazası Bashaques’ı açtı. Cankeş, kendi yarattığı desenler ve tasarımlarla zenginleştirdiği ürünler ile ilham aldığı dünyaca ünlü modacıların da tasarımlarına yer verdiği mağazanın bir bölümünü de sanat galerisi haline getirdi.

Sanat merkezi gibi butik

Bu galeride hayran olduğu sanatçıların eserlerini köklü galeriler ile işbirliği yaparak sergiliyor ve ziyaretçilerine bambaşka bir deneyim yaşatıyor. Tasarımlarını "giyilebilir sanat" olarak nitelendiren Başak Cankeş, tasarladığı desen ve illustrasyonları, her sezon iki sanatçının sanatı ile harmanlayarak koleksiyon haline getiriyor.

Haberin Devamı

Sanat merkezi gibi butik

Kış döneminde mağazayı kapalı tuttuklarını söyleyen Başak Cankeş, bu dönemde Londra’ya giderek tasarım çalışmalarına ağırlık vereceğini belirtti, "Ben sadece mağaza işletmek için bu işe başlamadım. Tasarımcı ve sanatçı olmak için başladım. Butiği benim tasarımcılığımı destekleyen bir oluşum, yaşayan bir mekan olarak görüyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!