Güncelleme Tarihi:
İZMİRLİ eczacı Taner Acar’ın, insanların ortak sağlık sorunlarına şifa olacak ilaçlar üretmek amacıyla 2007’de oğlu Mert Acar ve eşi Arzu Acar adına kurduğu, ancak ruhsat aşaması uzayınca, Manisa civarlarında tesadüfen eline geçen bir salyangoz kili fosiliyle kozmetik sektöründe yoğunlaştığı ACR İlaç ve Medikal Sanayi, “Poros” ve “Eon-Oil” markalı ürünleriyle sektörde adını duyurdu. Acar, “Piyasadaki ürünlerde genellikle salyangozun yumuşak salgısı kullanılırken, biz 32 mineral, 9 element, aminoasitlerden oluşan ve içinde dış kabuğun da bulunduğu kilden, cildin genç görünümünü yeniden kazanmasına yardımcı olan maske ve kremler üretiyoruz. Adını da, mitolojiden esinlenerek ‘Bereket Tanrısı’, ‘Zenginlik Tanrısı’ anlamına gelen ‘Poros’ koyduk. Poros’un; kili (maske), dört çeşit kremi (gece, gündüz, leke, yoğun bakım), akne (sivilce) solüsyonu ve hijyenik el temizleme jeli var” dedi.
2 mucize aynı şişede
Akdeniz’in sembolü zeytinyağıyla, yaşamın vazgeçilmezi ozonu aynı şişede buluşturdukları “Eon-Oil” adlı alt markalarının ısı ve güneş yanıkları, arı-böcek sokmaları, yüz lekeleri, akne, pişik, kepek, ter kokusu, karın, bacak ve dudak çatlakları ve masajla selülit tedavisinde kullanıldığını aktaran Acar, “Ürünlerimizi önce kendi labotaruvarımızda üretiyoruz. Ardından İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ne bağlı Doğal Ürünler Araştırma Geliştirme’ye analizlerinin yapılması için gönderiyoruz. Bu süreç tamamlandıktan sonra satışa sunuyoruz” dedi.
HEDEF ARA İLAÇ
Sağlık Bakanlığı’na yaptıkları ‘ara ilaç’ başvurusunun sonuçlanmasını beklediklerini söyleyen Acar, ilk etapta çok sayıda kişinin sorunu olan hemoroid için geliştirdikleri ilacı bir yıl içinde piyasaya sunmayı hedeflediklerini dile getirdi. Taner Acar, “Ayrıca, ozonlu merhem çıkarmak istiyoruz. Özellikle diyabet hastalarında, yatak yaralarında ve çeşitli nedenlerle oluşmuş ciddi yaralarda kullanılabilecek çok güçlü bir merhem olacak. Esas hedefimiz ise nanoteknoloji sayesinde artık zeytinyağı ile ozonu karıştırmaya son vererek, gözle görülmeyecek kadar minik kapsüller halinde kremin içine koymak ve kullanılmaya başlandığında patlamasını sağlayarak son kullanım ömrünü uzatmak” dedi.
BENİN’DEN TALEP
İlk ihracatlarını Azerbaycan’a yaptıklarını belirten Taner Acar, “Ardından Kazakistan’a ürün verdik. Afrika’dan, özellikle Benin Cumhuriyeti’nden ciddi talep var. Geçtiğimiz günlerde Erbil’den geldiler. Bu pazara ve oradan da İran’a girme konusunda umutluyuz. Ayrıca, ABD’yle bağlantı kurduk. Ürünlerimizi talep eden kişi orada da testler
yaptırdı, onay aldı. Kalitemizin Amerika’da da tescillenmesi bizi sevindirdi. ABD önemli. Zira, bu ülkeye girdiğimizde aynı kişi aracılığıyla ürünümüz İsrail ve Hindistan’da da tüketicilerle buluşacak” diye konuştu.