Şahinderesi, kaçak barakalardan temizlendi

Güncelleme Tarihi:

Şahinderesi, kaçak barakalardan temizlendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2015 11:27

BALIKESİR'İN Edremit ilçesinde, Şahinderesi Kanyonu çevresindeki, barakalar, kaçak yapı ve ekelentileri ile çadırlar yıkıldı. Fen İşleri, Zabıta Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin köntrolünde, Altınoluk Mahallesi'nin en gözde turistik merkezlerinden olan Şahinderesi Kanyonu çevresinde son dönemde yapıldığı belirlenen kaçak yapılara müdahale etti.

Haberin Devamı



İmar planlarında yeşil alan ve yol güzergahı olarak belirlenen yerlerde kurulan barakalar ve çadırlar öncelikle boşaltılarak, güvenlik çemberine alındı. 6 kaçak yapı gün boyu süren çalışma ile tamamen yıkılırken, enkazları da temizlendi. Barakalarda kalan ailelere eşyalarını taşımaları için araç ve personel yardımları yapıldı.
Gecekondu tarzı yapılanmaya göz yummayacaklarını belirten CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, "Kaçak yapılaşmadan doğan sıkıntıları kentimiz fazlasıyla yaşamaktadır. Bir yandan yaşanabilir bir kent yaratmanın uğraşı içindeyken, bir yandan da gecekondulara izin veremeyiz. Vatandaşlarımızdan yasalara uymalarını bekliyoruz" dedi.
Mahalle sakinlerinin yoğun şikayetlerine de neden olan hurda eşyalarla oluşturulmuş barakalar, at beslenen damların da oluşturulduğu gözlenen alan belediye ekiplerince tamamen boşaltılarak temizlendi. Yıkım sırasında herhangi olay yaşanmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!