Güncelleme Tarihi:
Kim sevmez dolmayı
YAZIN en güzel yemeği; kabak, patlıcan, domates ve biberden hazırlanan dolmalar. Yanında yoğurdu ve ekşili çoban salatasıyla tadına doyulmaz bir lezzet. Türk mutfağının belki de en dengeli yemeği dolmalar. Sebze, et, pirinç, ya da bulgur ve mercimekle hazırlanan dolmalarda ne ararsanız var. A-B-C-E vitaminlerinin çoğu, kalsiyum, demir gibi mineraller. Kısacası saymakla bitmez. Ancak diyet yapanlar hep korkmuştur dolmadan. Oysa ki yağ oranı ayarlandıktan sonra rahatlıkla tüketilebilecek bir yemek.
İŞTE size bir gün boyunca ekmeksiz olarak yoğurt ve salatayla tüketebileceğiniz dolma tarifi. Diyet yapanların sevinç çığlıklarını duyar gibiyim. Haydi mutfağa ‘‘Etli Dolma’’pişirmeye.
Malzeme:
100 gram yağlı kıyma
500 gram dolmalık sebze
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Dilediğiniz kadar soğan, maydanoz, nane, domates, baharatlar, tuz ve limon
Yapılması:
DOLMA içi malzemeleri alışılageldiği gibi hazırlanıp karıştırılır. Dolmalık sebzenin içi doldurulur. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve yeterince su ilave edilip kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirilir. Sebzeler yumuşayınca ateşten alınır. 10-15 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir.