Sağır ağır cezada

Güncelleme Tarihi:

Sağır ağır cezada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2001 00:00


Ali ÖZKAYA
Haberin Devamı

İZMİR Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde ‘‘Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak’’ iddiasıyla yargılanması süren ANAP Konak İlçe eski Başkanı Nurullah Sağır (46) ile bu örgüte üye olmak, yardım ve yataklıkla suçlananlardan Sedat Baran (37), Savaş Ditaban (38), Hüseyin Ersoy (47), Ali Yılmaz (33), Ahmet Özer (49), Ali Eraltay (40), Ayhan Yalçınkaya (23), Tamer Utuş (26), Mehmet Ateş (39), Bülent Dergi (42) bugün İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargıç önüne çıktı.

MAHKEMENİN daha önce DGM'de yargılanmaları gerektiğini belirterek görevsizlik kararı verdiği, ancak Yargıtay'ın aksi görüş belirtmesi üzerine tekrar görülmeye başlanan davaya, sanıkların hepsi getirildi. Savcı, sanıkların, 3 yıldan idama kadar değişen cezalara çarptırılmalarının istendiği dava için verilen görevsizlik kararının yinelenmesini istedi.

TASARLAYIP adam öldürmeye tam teşebbüs, şartlı tehdit, gasp, gaspa teşebbüs, gaspa eksik teşebbüs, silahla yaralama, hürriyeti tahdit ve bu suçlara azmettirmek, 6136 Sayılı Kanuna muhalefet, sahte kimlik kullanmak, görevli memurlara şiddet göstermek, silahlı mukavemet, adli merciler huzurunda kimliği konusunda yalan beyanda bulunmakla suçlanan sanıkların avukatları ise bu konuda savunma hazırlamak için süre talep etti. Bunu kabul eden mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

Nurullah Sağır ve adamları olduğu öne sürülen sanıklar ağır ceza mahkemesinde yargıç önüne çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!