Sabret çalış hayal et

Güncelleme Tarihi:

Sabret çalış hayal et
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2014 01:23

İZMİR Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde düzenlenen Teknoloji ve Kariyer Günleri’ne konuk olan Yorgancılar, kendi iş ve sosyal hayatından örnekler verdi.

Haberin Devamı

Yorgancılar, “Ülkemizde, dünyada yapacak çok iş var. Yeter ki doğru işleri, doğru kişilerle organize edecek çaba içinde olun. Yol çok açık. Ya yanınızda birilerini çalıştırır durumda olacaksınız, ya da siz birileri için çalışır durumda olacaksınız. Girişimci olduğunuz zaman ise ülke içinde veya dışında sistemi büyütme imkanınız var” dedi.

Neden yuvarlanıyoruz
İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, İşKur Müdürü Kadri Kabak ve çok sayıda öğrencinin katıldığı konferansta Türkiye’deki uzun vadeli planlama eksikliğine değinen Yorgancılar, “Güzel bir atasözümüz var, ‘Yuvarlanıp, gidiyoruz.’ Evet, hepimiz yuvarlanıp gidiyoruz. Ama gün içinde nereye gittiğimizin, nereye yuvarlandığımızın analizini ve takibini hiç kimse yapmıyor. Buradan mezun olduğunuzda işe girip çalışabileceğiniz işletmelerden örnekler veriliyor. Oysa ‘işimi nerede kuracağım?’ düşüncesini ön sıraya koymalı, kendi işinizi nasıl kuracağınızı öncelik sırası olarak belirlemelisiniz” dedi.

Haberin Devamı

ÜÇ ÖRNEK

Google, Apple gibi dünya iletişim devi firmaların kuruluşunun temelinde üniversite sıralarında birlikte eğitim gören gençler bulunuyor.
Üniversitede hızlı dağıtım sistemi ile ilgili tezini okuyup, ‘böyle bir dağıtım sistemi kurulamaz’ diyen hocanın sıfır verdiği öğrenci, ısrarcı oldu, alanında dünya devi Fedex’i kurdu.
69 yaşındaki adam, iflas edip tekrar iş hayatına atılmak istediğinde yaptığı mönüyü restoranlara teklif etti. Tam bin 68 kez reddedildi. Bin 69’uncu başvurusu kabul edilince ortaya Kentucky Fried
Chicken çıktı.

Bizden bu kadar sıra sizde

İş hayatına atılacak gençlere, sabır, çok çalışma ve hayal gücünün öneminden bahseden Ender Yorgancılar, sanayici kuşağın ülkeyi belli bir noktada getirdiğini, bundan sonra gençlere görev düştüğünü ifade etti, “Bir işi yaparken aldığınız keyif, o işten kazandığınız parayı harcarken aldığınız keyiften fazla ise başarısız olma diye bir şey söz konusu değil” dedi. Yorgancılar, “Yüksek katma değerli ürün ihraç edemiyoruz. Bunu yapabilecek olanlar sizlersiniz. Bizim neslin yapabildiği bu kadardı. Bundan sonrasını yapacak sizlersiniz. Bunu da akıl terini alın teri ile birleştirerek yapacaksınız” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!