Rektörün ‘Atarım’ dediği öğrenci atıldı

Güncelleme Tarihi:

Rektörün ‘Atarım’ dediği öğrenci atıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2012 00:00

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç’ın Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) ziyaretini protesto edip Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli’yle tartışan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Özdemir, başka bir suçlamayla üniversiteden atıldı.

Haberin Devamı

Aralık 2010’da yapılan protesto gösterisi sırasında slogan atan öğrencilerin yanına gelen Pakdemirli, öğrencilerle tartışmıştı. O dönem TGB Manisa İl Temsilcisi olan Özdemir ve beraberindeki İl Sekreteri Burak Ünlü, Rektör’e, “Biz görevi Atatürk’ten aldık. Atamızın izindeyiz” demişti.

Rektör Pakdemirli de öğrencilere, “Atatürk’ten sen görev alamazsın. Görev aldıysan ben de sizi okuldan atarım. Cumhuriyet’i savunacak biri varsa o da benim. Ben rektörüm. Siyasi slogan atarsanız üniversiteden atarım sizi” demişti. Yaşanan gerginliğin ardından Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Erdem Özdemir’e 25 Temmuz 2011’de 1 yıl okuldan uzaklaştırma cezası verilmişti. Özdemir, 8 Mart 2012’de kendisine ulaştırılan yazıyla, Fen Edebiyat Fakültesi Disiplin Kurulu’nun 6 Mart 2012’de aldığı karar doğrultusunda başka bir suçlamayla üniversiteden atıldığını öğrendi. Erdem Özdemir, Pakdemirli’nin 2 yıldır süren kininin devam ettiğini iddia ederek, şöyle konuştu: “Rektör, ‘Okuldan atarım’ dedi ve dediğini yaptı. Atılma gerekçesi olarak Ağustos 2011’de AK Parti İzmir Karşıyaka İlçe Teşkilatı binasında protesto amaçlı basın açıklamasında bulunmam gösterildi. O açıklamada bulunmamın öğrencilik sıfat, şeref ve haysiyetiyle bağdaşmadığını ifade etmişler. Alınan karar doğrultusunda üniversiteden atıldığım gibi YÖK Öğrenci Disiplin Yönetmeliği’ne göre hiçbir yükseköğrenim kurumunda da eğitim göremeyeceğim. Bu karar CBÜ’nün kara lekesidir. Hakkımı hukuksal yoldan arayacağım. Karara itiraz edeceğim ve idare mahkemesine başvuracağım. Bir öğrenciye böyle kin ve nefret olmaz.”

Dekanlıktan açıklama

Haberin Devamı

Özdemir’in üniversiteden atılmasıyla ilgili olarak Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “Öğrencinin bir partinin ilçe başkanlığının işgal edilmesi eylemine katılması ile ilgili disiplin soruşturması açılmış olup, üç öğretim üyesinden oluşan soruşturmacılar, öğrencilikten çıkarma cezası teklif etmişlerdir. Çıkarma cezası teklifi, fakültemiz disiplin kurulu tarafından kabul edilmiştir. Öğrencimiz cezaya itiraz etmiştir ve itirazı yapılacak ilk üniversite yönetim kurulu toplantısında değerlendirilecektir. Cezanın Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç’ın protesto olayı ile ilgisi bulunmamaktadır.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!