Güncelleme Tarihi:
DOKUZ Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, akademik personele yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Füzün, mühendislik fakültesinin ve İleri Biyomedikal Ar-Ge Merkezi’nin haziran ayında bitirileceğini, Tınaztepe Amfi Tiyatrosu’nda yıl sonu mezuniyet törenlerinin yapılabileceğini, Nevvar- Salih İşgören Çocuk Hastanesi’nin mayıs ayında açılacağını söyledi.
Öğrenciye eşya desteği
Üniversitede 3 bin 57 akademik personelin olduğunu, beş mutfakta günde 8 bin kişiye yemek verildiğini belirten Füzün, Seferihisar’daki kampın, depremzedeler kaldığı için, yazın kullanılamayacağını ifade etti. “Öğrenci Donanım Evi” için vatandaştan kullanılabilecek eşyaları topladıklarını anlatan Füzün, 660 öğrenciye 3 bin 300 parça verdiklerini dile getirdi. Prof. Dr. Füzün, tıp fakültesi hastanesinin borcunun 69 milyon lira olduğunu, devletin 37.7 milyon lira ödenek sağladığını, 23 milyon lira mal varlığı olduğunu vurgulayarak, “Bu iki kalemi topladığımızda 60.6 milyon lira yapıyor. Sonuçta 8.5 milyon lira açığımız var. Pek büyütülecek bir rakam değil. Çok fazla korkacak durum yok. Bu borçlar da döner sermayede kişilere ödediğimiz para arttı” dedi.
Yüz nakli ile böbrek
Prof. Dr. Füzün, yüz nakline ilişkin çalışmaları olup olmadığı sorusuna, “Bizim için yüz nakli ile böbrek nakli arasında fark yok. Hasta hastadır. Bizim için çok özelliği yok. Yüz nakli için bugüne kadar talep gelmedi” dedi.
Cuma eylemleri
Füzün, basın mensuplarının sorusu üzerine doktorların Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ve Tam Gün Yasası nedeniyle her cuma eylem yapmalarını şöyle değerlendirdi:“Sıkıntılı günler yaşıyoruz. Sadece biz değil, büyük üniversitelerin hepsi yaşıyor. Üniversite hastaneleri sadece hasta bakmaz, bilgi üretir, doktor yetiştirir. Hasta bakıyoruz ama eğitim üretmek ve bilgi üretmek adına da bakıyoruz.
82 hoca hasta bakamıyor
Üniversite hastanelerinin, Sağlık Bakanlığı hastanesi gibi muamele görmesi hoş değil. Üniversiteye gelen hasta farklı. Devlet hastanesinde 500 liraya olacak bir ameliyat bizde 800 liraya olur. Üniversite hastanesinin verdiği hizmet Sağlık Bakanlığı hastanesinin verdiği hizmetten çok daha farklı. SGK’nın üniversite hastanelerine zam yapması gerekiyor. Tam Gün Yasası gereği gibi uygulanamıyor. Hocalarımız ne ameliyat yapabiliyor, ne reçete yazabiliyor. 82 aktif profesörümüz bu yasa nedeniyle yarım zamanlı çalıştığı için hasta bakamıyorlar. Bu hocaları aktif kullanamıyoruz.”