Güncelleme Tarihi:
Baba mesleği fırıncılığı sürdüren Yusuf Demir, Ressam Gülay, Bedriye Beşikçi'nin eski resimlerine sadık kalarak, ramazan geleniğini yeniden canlandırdı. Tarihi Basmane Fırını'nın geçmişinin 1896 yılına dayandığını dile getiren Demir, "Fırın o tarihten bu yana Birinci ve İkinci Dünya Savaşı'nda önemli kıtlıkların yaşandığı, ekmeğin karne ile satıldığı dönemlerde aralıksız hizmet vermiş bir fırın. Ben de yine o dönemlerde fırında yapılan ay yıldızlı, kılıçlı, camili, horoz şeklindeki ramazan pidelerini üreterek bu geleneği sürdürüyor, yeni kuşaklara bu lezzeti tanıtıyorum. Ramazan pidesini, yüksek kaliteli sarı ve durum buğdayı unundan susam, tuz, ekşi doğal maya karışımıyla hazırlayıp, odun ateşinde pişiriyor, bu lezzeti İzmirliler'e sunuyorum. 200 gram ağırlığındaki ramazan pidesini 1 TL'den satıyorum" dedi.