Rahmi Usta’nın mutfağı

Güncelleme Tarihi:

Rahmi Usta’nın mutfağı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

GÜNÜN MÖNÜSÜ:

- Çeşminigar çorbası,

- Zeytinyağlı fasulye bastı,

- Fırın makarna.

ÇEŞMİNİGAR ÇORBASI

(6 KİŞİLİK)

MALZEMELER:

- 1 su bardağı kırmızı mercimek

- 4 su bardağı su veya et suyu

- 1.5 su bardağı süt

- 2 adet yumurta sarısı

- 1/4 limon suyu

- 2 çorba kaşığı margarin veya tereyağı

- 2 adet soğan

- Tuz

- Üstüne: Kırmızı biber, bir çorba kaşığı tereyağı, iki dilim ekmek.

YAPILIŞI:

Mercimekleri ayıklayıp tencereye alalım, 4 bardak su ve et suyuna tuz ilave ederek mercimekleri iyice yumuşayana kadar pişirelim. Çorbayı ateşten alalım, tel süzgeçten geçirelim veya blender yardımı ile pürüzsüz hale getirelim. Ayrı bir tencereye yağı koyup eritelim, ince doğranmış soğanları pembeleştirelim, sonra unu ilave edelim. Un sararıncaya kadar kavuralım, kavrulmuş karışıma mercimek özünü ilave edelim ve ağır ağır kaynamaya bırakalım. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını, sütü, limon suyunu karıştıralım ve kaynayan çorbaya yavaş yavaş ilave edelim, sürekli karıştıralım. Çorbayı tekrar bir taşım kaynatıp ateşten alalım. Arzuya göre küçük bir tavada çok az tereyağı eritip kesme şeker iriliğinde ekmekleri kıtırlaşana dek kavuralım. Kırmızı toz biber de ekleyerek kaseye aldığımız çorbanın üzerinde gezdirelim.

AFİYET OLSUN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!