Politika haberleri

Güncelleme Tarihi:

Politika haberleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2011 01:24

Haberin Devamı

Muhtarlar Ankara’da seslerini duyuracak

İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinden mahalle ve köy muhtarları, sorunlarını dile getirmek, taleplerini iletmek üzere 12 Şubat’ta Ankara’da buluşacak.

İZMİR, (DHA)

İZMİR’in Balçova İlçesi Onur Mahallesi Muhtarı Hamit İhsan Tanes, bir süre önce Facebook’ta “Türkiye Mahalle ve Köy Muhtarları Platformu”nu kurdu. Türkiye’nin her yerinden yaklaşık 500 muhtar, kısa sürede üye oldu. Sıkıntıları, sorunları ortak olan muhtarlar, internetteki bu sosyal paylaşım sitesi üzerinden gerçekleşen buluşmada, toplu halde seslerini duyurmak konusunda görüş birliğine vardı. Mahalle ve köy muhtarları, bu kapsamda 12 Şubat Cumartesi günü Ankara’da bir araya gelecek. Saat 09.00’da Anıtkabir ziyaret edilecek, ardından da basın açıklaması yapılacak.
1924’teki yasaya tabiyiz
Platformu kuran Hamit İhsan Tanes, muhtarların hala 1924’te çıkarılan yasayla görev yaptığını belirterek, yeni düzenlemeler gerektiğini söyledi. Mahalle muhtarlıklarının tüzel kişiliklerinin bulunmadığını, sosyal güvencelerinin olmadığını, her ay verilen 340 liranın bankaya maaş olarak değil, ödenek adıyla yattığını dile getirdi. Gelinen noktada, muhtarların çok sayıda görevleri olmasına rağmen itibarlarının kalmadığını savunan Tanes, “Bugüne kadarki iktidarlar muhtarların sorunlarına eğilmedi. Biz sorunlarımızın çözülmesini bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kızılay’dan  iki  şube

İZMİR, (DHA)
KIZILAY, Karabağlar ve Çiğli’de iki yeni şubesini hizmete soktu. Açılışlara Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali’nin yanı sıra İzmir iş ve siyaset dünyasından da birçok davetli katıldı.
Açılışlarda kan bağışının önemini değinen Genel Başkan Küçükali, nüfusa oranla yapılan kan bağışında İzmir’in iki yıl üst üste birinci olduğunu söyledi. Her insanın 90 ila 120 günde bir kan verebileceğine dikkat çeken Küçükali, “Biz kan bağışı olarak yüzde 1.5’luk oranla geri kalmış durumdayız. Gelişmiş ülkelerde kan bağışlama oranı yüzde 5. Ancak eksiklik doğrudan doğruya bizden kaynaklanıyor. Bu konuda bilinçlendirme çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Haberin Devamı

İzmirli bilgili
İzmir’in afete sık maruz kalan bir bölge olduğunu belirterek, “Burada yaşanlar konuya hakim ve bilgili. Ancak afetle ilgili bilginin tabana yayılmasını sağlayacak organizasyon yapısının yok” diyen Küçükali, özellikle afet zamanlarında Kızılay’a büyük ihtiyaç bulunduğunu aktardı. Küçükali, toplumun yeterli oranda bilgi sahibi olması için kaymakamlıklar, milli eğitim müdürlükleri, müftülük ve toplum polisiyle ortak proje yürüttüklerini kaydetti.
Hedef Afet merkezi
Kızılay Karabağlar Şubesi Başkanı Necip Nasır da bir sonraki hedeflerinin ‘Afet Lojistik Hareket Koordinasyon ve Eğitim Merkezi’nin temellerini atmak olduğunu kaydetti. Anadolu Caddesi’nde bulunan Kızılay Çiğli Şubesi’nin başkanlığını ise Atilla Atlı yürütüyor.

Haberin Devamı

Güzel ziyaret
ALİAĞA, (DHA)
İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’un eşi Emine Oğuz ile Aliağa Belediyesi Öğrenci Misafirhanesi’ni ziyaret etti. Öğrencilere kitaplık ve ayakkabılık hediye eden Türkegül Kocaoğlu, misafirhanenin öğrenciler için büyük bir imkan olduğunu belirterek, “Bizler öğrenci annesiyiz. Hediyeler belki çok büyük değil, ama gerek öğrencilerin okuma alışkanlığını kazandırmak gerek tertip ve düzeni daha iyi şekilde öğrenmeleri için kullanışlı bir hediye olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu tür misafirhanelerin çoğalması gerekiyor” dedi.Emine Oğuz da, “Türkegül Hanım’ın öğrencilere karşı olan hassasiyeti emekli bir eğitmen olarak beni sevindirdi. Gençler bizim geleceğimiz. Öğrencilerimiz Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden buraya okumaya geliyor. Bizler onların buradaki manevi anneleriyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı


Simavlı başkandan katılım payı müjdesi
Mehmet YENEN / SİMAV, (DHA)
KÜTAHYA’nın Simav İlçesi Belediye Başkanı Kasım Karahan (DP), yakında jeotermal enerji vermeyi planladıkları Esenevler Mahallesi sakinlerinden  katılım payı almayacaklarını açıkladı.  Karahan, “İçişleri Bakanlığı İller Bankası’ndan 7 milyon TL borçlanma kredimize onay vermeseydi jeotermal enerji verebilmek için Esenevler Mahallesi’nde daire başına bin-bin 500 TL katılım payı isteyecektik. Ancak 7 milyon TL’lik kredimize onay verilince katılım payı talep etmemize gerek kalmadı” dedi.

Şifa ayağınızda

Haldun AKYÜZ / AKHİSAR, (DHA)
AKHİSAR Devlet Hastanesi Evde Bakım Birimi hizmete girdi. Başhekim Dr. Erol Karaca, Sağlık Bakanlığı’nın “Evinizde Yalnız Değilsiniz” kampanyası çerçevesinde oluşturulduğunu söyledi. Birer doktor, sağlık personeli ve şoförün görev alacağını belirten Dr. Karaca, “Haftanın beş günü 08.00-17.00 arasında kronik hastalıkları nedeniyle hastanede yatarak tedavi edilemeyenlere hizmet verecekler. Bu durumdakiler bize 444 38 33 numaralı telefondan alaşabilirler” dedi.

 

 

 

 

 

Haberin Devamı

Mantılı düdüklü kadın hareketi

Mustafa OĞUZ / İZMİR, (DHA)
CHP İzmir İl Kadın Kolları, Konak Vapur İskelesi üstündeki Cundamey Restoran’da “Mantı günü” düzenlendi. Islık yerine düdük çalarak, parti bayraklarını sallayarak coşan kadınlar birlik mesajları verdi. Genel seçimlere giderken amaçlarının  mantı yemek değil bir araya gelerek güçlerini birleştirmek olduğunu belirten Kadın Kolları Başkanı Nazan Çetin, şunları söyledi: “Biz kadınlar güçlerimizi birleştirirek, daha çok çalışarak iktidarı alaşağı edeceğiz. Bunun için birlik ve dayanışma içinde olmak üzere bir araya geldik. 2011 seçimlerinde AKP’ye geçit vermeyeceğiz. Biz CHP’li kadınlar sandıklara sahip çıkacağız. Son 8 yılda AKP iktidarında töre cinayetlerinde büyük artışlar oldu, şiddet ve tecavüz olayları arttı. İstanbul’daki bir gösteride bayan öğrenciyi döven polis karnındaki bebeğini düşürdü. Polis devletine doğru gidiliyor. Biz kadınlar buna izin vermeyeceğiz.” Kanırlara destek eşi Tülay Bayır’la mantı gününe gelenİl Başkanı Tacettin Bayır da, “Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Benim de başarımın arkasında eşim var” dedi.

AK Parti’de kadın kolları atakta
İZMİR, (DHA)
AK Parti İzmir İl Başkanlığı Kadın Kolları üyeleri Balçova Termal Tesisleri’ndeki sohbet toplantısında buluştu. Toplantıya katılanlara, ‘Bir Liderin Doğuşu: Recep Tayyip Erdoğan’ adlı kitap dağıtıldı. Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, yaklaşan genel seçime değindi, kadınlara çok görev düştüğünü belirtti.İlk olarak 2003 yılında aile mahkemelerini kurduklarını, işyerinde tacizi hukuki bir yaptırıma kavuşturduklarını anlatan Hotar, “Son günlerde sık sık sözü edilen mobbing (İşyerinde psikolojik şiddet) konusunda da çalışma yürütüyoruz. Yakın gelecekte yasal bir zemine kavuşturulmuş olacak” diye konuştu. Hotar, kadının eğitim ve istihdamı için de adımlar attıklarına değinerek doğum iznini yükseltmek için çalışma yaptıklarını anlattı.İl Başkanı Ömer Cihat Akay da kadınlara seslenerek, “Sizler bizim davamıza destek olmazsanız başarılı olamayız. Hanımefendilerin güç vermediği iş zafere ulaşamaz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!