Polis araçla takibe hazır

Güncelleme Tarihi:

Polis araçla takibe hazır
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2011 00:00

İzmir’de mesailerinin tamamını sokaklarda suçlu peşinde geçiren Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı 700 polis, ileri sürüş teknikleri eğitiminden geçirildi. Polisler, otomobil hakimiyetinden, konsantrasyona kadar tüm alanlarda eğitim aldı.

Haberin Devamı

ASAYİŞ Ekipler Amirliği’nde görevli polisler, özellikle kent içinde otomobille yaptıkları hızlı suçlu takipleri sırasında, zaman zaman istenmeyen kazalara karışınca eğitime alındı. Önce şoförler daha sonra diğer görevliler olmak üzere toplam 700 polisi, uluslararası güvenlik sürüş teknik eğitmenleri Emin, İlkay ve Özgül Sular eğitti.
Alman gözlemciler
Polisin eğitimini, güvenlik sürüş tekniklerinin Almanya’daki kurumunda görevli uzmanlar Dietmar Zöhker ile Marcel Kübler de izledi. Önümüzdeki günlerde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı polislerin de aynı eğitimden geçirileceği öğrenildi.

Artık hepsi iyi sürücü

Eğitmen Emin Sular, “Kursa katılan polisler, sürücünün, aracın ve yolun limitlerini iyi değerlendirmeyi öğrendi. Direksiyon, gaz, fren ve debriyajın önemini anladı. Uygulamalı eğitimle, polislerimiz artık daha hızlı ve güvenli görev yapan iyi birer sürücü oldu” dedi.
Sular, ayrıca, Türkiye’de gözardı edilen fren kulanımını konusunda da eğitim verdiklerini, polislerin kuru ve ıslak zeminlerle her ikisinin de bulunduğu ortamlarda uygulayacakları yöntemleri öğrendiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!