Pınar’ın minik ressamlarına ödül

Güncelleme Tarihi:

Pınar’ın minik ressamlarına ödül
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2015 01:08

Türkiye’nin yedi bölgesinin yanı sıra KKTC, Almanya, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden 50 bine yakın resmin katıldığı 34. Pınar Resim Yarışması’nda ödüller törenle verildi.

Haberin Devamı

Pınar’ın, ilköğretim çocuklarının resim sanatına ve güzel sanatlara ilgisini artırmak amacıyla bu yıl 34’üncüsünü gerçekleştirdiği geleneksel Pınar Resim Yarışması’nın ödül töreni, Büyükada’da yapıldı. Türkiye’nin yedi bölgesi ve KKTC’nin yanı sıra Almanya, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden gönderilen 49.255 resim arasından, jüri tarafından yapılan değerlendirmede dereceye giren 25 çocuk, Büyükada’da 9. Pınar Sanat Haftası’nda bir araya geldi.

Pınar’ın minik ressamlarına ödül

Pınar’ın çocukların hem zihinsel hem de bedensel gelişimlerine destek olmayı ilke olarak benimsediğini vurgulayan Pınar Süt Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu "Yarışmamıza ilgi her geçen yıl çığ gibi büyüyor. Geçen yıllarda Türkiye’nin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Almanya’dan başvurular alıyorduk. Fakat bu yıl ilk kez, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’dan da çocuklar, Pınar Resim Yarışması’na katıldı. Böylece yarışmamız 34. yılında uluslararası bir kimliğe kavuştu. Pınar Ailesi olarak, bundan sonra da çocuklarımızın bedensel ve zihinsel gelişimleri için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Bu yılki teması ’Ailem ve Ben’ olarak belirlenen Pınar Resim Yarışması’na toplam 49.255 adet resim gönderildi. Akdeniz Bölgesi 10.859 adet resimle başı çekerken, onu 9.185 adet ile Marmara Bölgesi izledi. Sırasıyla İç Anadolu Bölgesi’nden 7.913, Ege Bölgesi’nden 6.949, Karadeniz Bölgesi’nden 3.931, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden 3.058 ve Doğu Anadolu Bölgesi’nden 3.047 adet resim gönderildi. Bu yılki yarışmaya Kıbrıs’tan 1.060 ve Almanya’dan da 640 resim iletilirken, ilk kez katılan Katar’dan 1.030 ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden 1.583 resim gönderildi.

Pınar’ın minik ressamlarına ödül

Prof. Dr. Ergin İnan’ın başkanlığındaki juri Türkiye çapında her coğrafi bölgeden 3 öğrenci, KKTC, Almanya, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden 1’er öğrenci olmak üzere toplam 25’er asil, 25’er yedek öğrenci belirledi.

Haberin Devamı

Pınar Sanat Haftası’na katılan 25 öğrenci arasından Ressam Prof. Zahit Büyükişliyen’in önderliğinde 3 başarılı öğrenciye Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından bir yıllık eğitim destek bursu verildi. Burs kazanan öğrenciler ise; Erzincan’dan Erdem Koç, Diyarbakır’dan Ayşe Avşar, Samsun’dan Çağın Akay Yazıcı oldu.

34.Pınar Resim Yarışması’nda dereceye giren ve Sanat Haftasına katılan öğrenciler Ege Bölgesi’nden Melisa Taşdemir (İzmir-Seyfi Gülmezoğlu Ortaokulu), Yiğit Karahankara (Manisa-Dokuz Eylül İlköğretim Okulu) ve Aleyna Baş (İzmir-Pakmaya İlköğretim Okulu) oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!