Pınar’dan duygu yüklü teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Pınar’dan duygu yüklü teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2009 00:00

Manisa’da maddi durumu yetersiz ailelerin oturduğu mahallelerdeki çocuklar için olimpik yüzme havuzunda verilen ücretsiz kurslar törenle sona erdi. Törende 8 yaşındaki Pınar Bakşi ön plana çıktı.

MANİSA Valiliği Toplumla İlişkiler Bürosu’nun, kenar mahallelerdeki çocukların DSİ kanallarında yüzmesini önlemek ve kamunun ortak mallarını kullanmasını öğretmek amacıyla olimpik yüzme havuzunda başlattığı kurslar sona erdi. 20 Haziran’da başlatılan kurslara sekiz mahalleden 600 çocuk katıldı.

Kursların bitimi nedeniyle düzenlenen törene Vali Celalettin Güvenç ve eşi Turan Güvenç, Vali Yardımcısı Salih Gürhan, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Mürsel Şahin, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy da katıldı.

Maddi durumumuz iyi değil

Törende, çocuklar adına 8 yaşındaki Pınar Bakşi, konuştu, şunları söyledi:

"Bu kurslarda yüzmeyi öğrendik. Ayrıca her gün bize güzel şeyler ikram edildi. Bize bu imkanlar sağlanmasaydı, bugünlere gelemezdik. Bizler genellikle kenar mahallelerde oturan ve maddi durumları yetersiz ailelerin çocuklarıyız. Buralara nasıl gelinir, nasıl gidilir bilmiyorduk. Şimdi bunu öğrendik. Asıl önemli olan bize de değer verdiğinizi öğrendik. Daha önce polis amcalar mahallemize geldiğinde çekinir ve korkardık. Çünkü onlar hep suçlu aramak için gelirdi. Şimdi korkmuyoruz, çünkü onlar bizi seviyor ve bize güzel şeyler yaşatmak için geliyor. Bizlere bu imkanı sağlayan vali babamız başta olmak üzere herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunarız."

Vali Güvenç, Pınar’ı kutlayıp öptü, bir bilgisayar sözü verdi.

Başarılı çocuklara ödül

Vali Güvenç, kursa katılan çocuklar arasında düzenlenen, "İyi İnsan Nitelikleri ve Yapılması Gerekenler" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren Habib Keleş, Dilan Ozgan, Harun Sencer, İbrahim Ataş, Ferhat Duva, Muhammet Kaya, Naim Sencer, Onur Bakşi, Fırat Bakşi, Kadir Koçyiğit ve Sedat Gök’e teşekkür belgelerini verdi.

Kurs bitim törenindeki yüzme yarışmasında Ahmet Ertan birinci, İsmail Tulum ikinci, Yusuf Özoğulcu üçüncü ve Seyhan Bircan dördüncü oldu. Vali Güvenç, dört çocuğa birer takım elbise, eşofman ve spor ayakkabı sözü verdi. Güvenç, dereceye giren öğrencilerin yüzmeye devam etmeleri için olimpik havuzdan ücretsiz yararlanabileceklerini belirtti.

Sosyal hukuk devletiyiz

Kenar mahallelerdeki çocuklara yönelik değişik projelere devam edeceklerini kaydeden Güvenç, "Bu proje ile çocuklarımızın öncellikle DSİ kanallarında yüzmesini engelledik. Çocuklarımıza sosyalleşmeyi ve toplu yaşama kurallarını öğretmiş olduk. Devletin imkanlarından nasıl yararlanabileceklerini gösterdik. Türkiye bir sosyal hukuk devletidir. Sosyal hukuk devleti gereği, toplumun en ihmal edilmiş kesimine ulaşmak, onlara sahiplenmek ve imkanlar tanımak demektir. Biz bunu başardık ve başarmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kurs bitim törenin ardından kursa katılan çocuklara Manisa Valiliği tarafından kumanya dağıtıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!