Pehlivanoğlu’nda kardeş kardeş ayrılık

Güncelleme Tarihi:

Pehlivanoğlu’nda kardeş kardeş ayrılık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 11:01

MUHARREM Pehlivanoğlu tarafından 36 yıl önce kurulan Ege Bölgesi’nin zincir mağazalarından Pehlivanoğlu üç kardeş arasında bölündü. Ali, Muharrem ve Hanif Pehlivanoğlu kardeşler yeni yapılanmayı düzenledikleri yemekle kamuoyuna duyurdu. Artık üç kardeş de kendi isimlerini taşıyan 50’şer mağazayla yollarına devam edecek.

Haberin Devamı

Pehlivanoğlu’nda kardeş kardeş ayrılık

Wyndham İzmir Özdilek’de Ali, Muharrem ve Hanif Pehlivanoğlu kardeşler Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı, İzmirli 450 işadamına yemek verdi. Pehlivanoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Pehlivanoğlu, şirketin üç kardeş arasında bölünmesi konusunda bilgi verdi. Bölünmenin kolay bir konu olmadığını ama bundan böyle yeni bir yapılanmaya gitmeyi tercih ettiklerini açıklayan Ali Pehlivanoğlu her kardeşin 50’şer adet mağazaya kendi isimlerini vereceğini söyledi. Pehlivanoğlu, "Şu anda kardeş firmalar kuruldu ve herkes 50 mağazasını aldı. Flash Natural’in ise ne olacağına önümüzdeki süreçte karar vereceğiz. Bundan sonra biz yolumuza Ali Pehlivanoğlu markasıyla devam edeceğiz" dedi.

Pehlivanoğlu mağazalarını 1980 yılında yokluklarla kurduklarını açıklayan Ali Pehlivanoğlu, "Bugün Ege Bölgesi’nde 150 mağazaya ulaştık. Ama tatlı bir dinamizm içinde yine tatlı tatlı ayrılma kararı aldık. Ana şirketimiz ise yoluna devam edecek. Yeni mağazalarla gıda piyasası yerinden sallanacak; buna herkes hazırlıklı olsun. Bundan sonra kazanan tüketici olacak. Umarım hepimiz başarılı oluruz. Bu yeni oluşumun Türk ekonomisine, çalışanlarımıza ve ailemizi hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Pehlivanoğlu Şirketler Grubu Başkan Yardımcısı Hanif Pehlivanoğlu ise Pehlivanoğlu’ndaki yeni yapılanmayı tanıtmak için böyle bir gece düzenlediklerini aktardı. Pehlivanoğlu, "Yasa gereği kısmi bölünme ile yeni şirketlere ayrıldık. Pehlivanoğlu Marketçilik ana şirket olarak kaldı. Buna ek olarak Hanif Pehlivanoğlu Marketçilik, Ali Pehlivanoğlu Marketçilik ve Muharrem Pehlivanoğlu Marketçilik ismiyle 3 farklı mağazaya ayrıldı" ifadelerini kullandı.

Pehlivanoğlu’nun 36 yılda Ege’nin yoktan varolan şirketlerinden biri haline geldiğini söyleyen Hanif Pehlivanoğlu, "Yeni bir kabuk değiştirme arefesindeyiz. Daha adil bir yöntem için tatlı bir şekilde aramızda güzel bir rekabetle hellalleşip, kucaklaşarak bölüştük. Ama bu ayrılık değil daha da büyümek adına atılmış bir adımdır" dedi.

Kardeşler arasında hiç bir kırgınlık olmadığnı sözlerine ekleyen Pehlivanoğlu, "Zaten kırgınlığımız olsa böyle bir gece düzenleyip biraraya gelmezdik. Hatta biz bu ayrılığın ne denli medeni ve barışçı şekilde gerçekleşebileceğini göstererek tüm aile şirketlerine örnek olmak istedik. Hiç bir sorun yaşamadan yine kardeşlerin de ayrılabileceğini, helalleşebileceğini ve ayrı yollardan ilerleyebileceklerini göstermek istedik" diye konuştu.

Kardeşlerin ayrılsa da yine birbirleriyle dayanışma içinde olacağını vurgulayan Hanif Pehlivanoğlu şunları söyledi:

"Artık sırt sırta vereceğiz. Böylece daha büyük bir dinamiz ortaya çıkacak. Eskiden birbirimizin görüş farklılıkları vardı. Artık bu tür şeyleri de önlemiş olacağız. İsim değişiklikleri nedeniyle şimdi logo çalışmalarımıza başladık. Hatta bunun için tasarım yarışması düzenliyoruz. Tahminen 15 gün içinde logomuz oluşacak. Çocukların okullarını bitirip iş hayatana atılacak olması ve her birinin farklı çalışma anlayışının bulunması da bölünmeyi kaçınılmaz kıldı. Artık her 3 kardeş kendi şirketlerini kendi felsefeleri doğrultusunda yönetebilecek. Fakat yine birbirimize destek olmak adına birimizin olduğu yerde diğerimiz mağaza açmayacak. Aramızdaki tatlı rekabet ile birbirimizi engellemeden çalışacağız."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!