Pamukkale ve Karahayıt'a teşvik istendi

Güncelleme Tarihi:

Pamukkale ve Karahayıta teşvik istendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2012 14:05

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD), 2023 yılı turizm hedefinin 22 bin yatak ve 7 milyon turist olduğunu belirterek, Pamukkale ve Karahayıt'ın turizmde teşvik kapsamına alınmasını istedi.

Basın İlan Kurumu Denizli Şube Müdürlüğü ve Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nin ortaklaşa düzenlediği Cumartesi Buluşmaları toplantısı Laodikya Otel'de yapıldı. Toplantıya DENTUROD Başkanı Şeref Karakan, BİK Denizli Şube Müdürü Halit Peltek, Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Başkan Yardımcısı Adem Erdağı, DENTUROD eski Başkanı Faik Pişkin, Umut Termal Otel Genel Müdürü Ahmet Başoğlan, Laodikya Otel Genel Müdürü Murat Şen ve gazeteciler katıldı. Toplantıda basın mensuplarına kentin turizmi ile ilgili bilgiler veren Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Şeref Karakan, derneklerinin 60 üyesi olduğunu belirtti. Karakan, “Bunların 52 tanesi Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan işletme ve yatırım belgesine sahip otel ve işyerlerimiz, diğerleri ise belediye belgeli otellerdir. Derneğimiz aracılığı ile sorunlarımızı yetkililere ileterek çözmeye çalışıyoruz” dedi. Denizli'de tanıtım adına kurumsal eksikliğin olduğunu ifade eden Karakan, “Bu konuda vakıf mı veya dernek mi kurulmalı? Ne yapılacaksa bir an önce harekete geçirilmelidir. Bunun maddi imkanları da olmalıdır. Bu kurum tanıtım desteği yapmalıdır. Genelde oteller bunu tek başlarına yapmaya çalışıyor ancak bu yeterli değil” diye konuştu.
Denizli'de şu anda 16 bin yatağın olduğunu vurgulayan Karakan, “2018 yılında yatak kapasitesinin 18 binlerde, 2023'de de 22 bin civarında olacağını tahmin ediyorum. Termal turizmin gelişmesi güzel ivme kazanıyor. Özellikle Sarayköy Gölemezli bölgesi teşviklerden yararlanacak. Pamukkale ve Karahayıt bölgesi de teşvik kapsamına alınmalıdır. Çünkü Denizli turizmi için en önemli bölgeler Karahayıt ve Pamukkale'dir. Termal turizmle birlikte inanç turizmi de öne çıkması lazım. Ancak bu yörelerde alt yapı eksikliği var. Pamukkale'nin acil kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Burası dünyada eşi olmayan bir yer olduğuna göre bir düzenleme yapılması gerekiyor” dedi.
Pamukkale'ye gelen turistlerin Denizli içine girmemesinin sebebinin il içinde turizme hitap edecek imkanların olmamasından kaynaklandığını ileri süren Karakan, “Şehir merkezinde bir müze olması lazım. Ayrıca otantik eşyaların satılabileceği mağazaların bulunması şart. Bunlar olmadan turistleri getiren acenteleri şehir içine çekmek çok zor. Alt yapı hazırlandığında Denizli'ye 2023 yılında 7-8 milyon civarında turist geleceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!