Güncelleme Tarihi:
KOBİ’lere yol göstermek amacıyla kurulan Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezi’nde (ABİGEM) girişimcilik ve iş planı konusunda yol gösteren Özge Tunçel, bu kez KOSGEB desteğiyle kendi iş planını hazırladı ve girişimci oldu.
Turizm mezunu olan Tunçel, birkaç yıl bu sektörde çalıştıktan sonra farklı sektörlerde 10 yıl deneyim kazanıp, en son olarak geçtiğimiz eylül ayında ABİGEM Eğitim ve Danışmanlık Şirketi’nden ayrıldıktan sonra kendi işini kurmaya karar verdi. ABİGEM’de 5.5 yıl program sorumlusu olarak çalıştığını anlatan Tunçel, “İş planı yazma ve girişimcilerle yakın temas ABİGEM’de yaptığım bir işti. Bugüne kadar girişimcilere iş planı hazırlarken ABİGEM’den ayrıldıktan sonra, işin bu tarafına geçip kendim için iş planı yazmış oldum. KOSGEB’in İŞKUR ile ortaklaşa düzenlediği programa katıldım, aralık ayında da serfikamı aldım. Sertifikayı aldıktan sonra ocak ayında şirket kuruluş işlemlerine başladım. Hediyelik eşya faaliyeti adı altında şahıs işletmesi kurdum. Düş Atölyesi adıyla faaliyet gösteren işletmemde evleneceklerin düşlerini gerçekleştirmek için üretim yapıyorum. Ben burada standart bir ürün satmıyorum. Kişiye özel nikah şekeri, kına sepeti, kına seti, kına tepsisi gibi üretimler yapıyorum” diye konuştu.
Özel ürünlere ihtiyaç var
Geçen yıl evlendiğini hatırlatan Tunçel, evlenirken bu özel güne tanıklık edecek özel tasarımlı aksesuvarları bulmakta sıkıntı çektiğini ve kendi düğünüyle ilgili hazırlığı kendisinin yaptığını dile getirdi. Tunçel, “Nişan, düğün ve kına gecesiyle ilgili çok standart ürünler var. Kişiye özel ürünler de çok pahalı. Evlenirken de İzmir’de böyle bir açık olduğunu gördüm. Elim yatkın olduğu için düğün aksesuvarlarımı kendim yapmıştım. Bu açığı görünce bu boşluğu doldurmak adına kendim bir işletme kurmaya karar verdim. KOSGEB’in de desteğini alarak bu atölyeyi kurdum” dedi.
HAYALLER GERÇEK
Düş Atölyesi’nin kurucusu Özge Tunçel, bu ismi özellikle seçtiğini belirtti. Evleneceklerin düşlerini gerçekleştirmek için Düş Atölyesi adı altında faaliyet gösteren işletmede üretim yaptığını anlatan Tunçel, standart bir ürün satmadığını, kişiye özel nikah şekeri, kına sepeti, kına seti, kına tepsisi gibi üretimler yaptığını söyledi.
İNTERNETTEN SİPARİŞ
Tunçel, şu anda yolun çok başında olmasına rağmen siparişlerin iyi gittiğini söyledi. İleriye yönelik hedeflerini dile getiren Tunçel, işlerin büyümesiyle yanında bir kişiye istihdam olanağı yaratmayı hedeflediğini, uzun vadede de şube açmayı hedeflediğini bildirdi. Kişiye özel tasarımları www.dusatolyesi.com adını taşıyan web sitesiyle tanıtımını yaptığını ve sipariş aldığını söyleyen Tunçel, onun dışında bastırdığı el ilanlarıyla Düş Atölyesi’ni tanıtımını yaptığını belirtti. Tunçel, LİYAKAT gibi derneklerin yürüttüğü faaliyetler ve KOSGEB desteklerinin girişimcileri cesaretlendirdiğini vurguladı.