Özcan Deniz’i vurduran çete taşeron çıktı

Güncelleme Tarihi:

Özcan Deniz’i vurduran çete taşeron çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2008 00:03

Haberin Devamı

İZMİR’de Ahmet Tekin Baykal ve adamlarının tutuklandığı ’Anafor’un ardından düzenlenen ’Okaliptus’ operasyonunda gözaltına alınanların sorgusu, yeni bir çeteleşmeyi ortaya çıkardı. Şarkıcı ve oyuncu Özcan Deniz, geçen şubat ayında İzmir’in Çeşme İlçesi’ndeki konserinin ardından 33 yaşındaki M.A. tarafından sağ bacağından vuruldu. Bu olayın ardından özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök, ayrı bir soruşturma başlattı, M.A.’nın Anafor operasyonu kapsamında gözaltına alınan Ahmet Tekin Baykal’ın liderliğindeki suç örgütünün tetikçisi olduğu bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçen pazartesi günü ’Okaliptus’ adı verilen operasyon için düğmeye bastı.

23 kişi gözaltına alındı

Başta İzmir olmak üzere İstanbul, Sakarya, Bursa, Muğla ve Çankırı illerinde 30 ev ile işyerine eş zamınlı baskın düzenlendi. Anafor operasyonu kapsamında gözaltına alınan 73 zanlıdan tutuklanan 29’u arasında bulunan çete lideri Ahmet Tekin Baykal’ın koruması ve sağ kolu olduğu belirtilen, İstanbul’da 2001 yılında gerçekleştirilen Swissotel baskınına katılan Y.Ş., Z.Y. ile İzmir’in Çeşme ve Urla ilçelerindeki eğlence yerlerinin işletmecisi T.M.’nin de yer aldığı 23 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 7 ruhsatsız tabanca, 1 kuru sıkı tabanca, 1 pompalı tüfek, 2 kilo esrar, uzun namlulu kaleşnikof tüfek, bunlara ait fişek, çek ve senetler ele geçirildi.

Suç dosyaları kabarık

Yakalanan kişilerin suç örgütü lideri A.T.B’nin kontrolünde ve desteğinde, aralarında sanatçı Özcan Deniz’in geçen 16 Şubat’ta, Çeşme İlçesi’nde verdiği konser sonrasında silahla yaralanması eyleminde bulunduğu, birçok oto ve işyeri kurşunlaması, adam kaçırma, alıkoyma, zorla senet imzalatma, darp, cebir, tehdit, korkutma ve sindirme gücünü kullanarak çek-senet tahsilatı yaptıkları belirtildi. Operasyonda gözaltına alınanların, Ahmet Tekin Baykal liderliğindeki suç örgütünün taşeronu olarak suç işledikleri, Özcan Deniz’i de, T.M.’nin işletmelerinde sahneye çıkmayıp, zarara uğrattığı için tetikçi M.A’ya para karşılığı vurdurulduğu bilgisi elde edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!