Güncelleme Tarihi:
Yıldırım, “Etrafta çöp manzaralı apartmanlar var. Çöp bölgesi yerleşim alanını sıkıştırmaya başlamış. Günde 4 - 5 bin ton arası çöpe vahşi depolama yapılıyor” dedi. Yıldırım, çöp alanının patlamaya hazır bomba olduğunu öne sürerek şöyle konuştu: “19 senedir burası göz göre göre bu hale geldi, şimdi yer arayışına çıktılar. ‘Havalandırma yapıyoruz’ diye uyduruk plastik boruları aşağıya doğru indirmişler. Bu işin ilmini yapan bir adamım, havalandırma öyle olmaz. Aşağıdaki derede simsiyah sular akıyor. Etrafına da kireç tozu dökülmüş, ne o, oradaki mikropları öldürelim diye. Bir rüzgar çıkıyor, kireç tozları uçuyor, sinekler, hastalıklar kol geziyor. Çözüm belli. Dünyanın uyguladığı teknolojiyi uygulayacaksınız.” Yıldırım, şu anda durum tespiti yaptıklarını, acil olarak İzmir’in çöp bertaraf işini kimseye rahatsızlık vermeden, nerede olursa olsun en iyi şekilde, en modern teknolojiyi uygulayarak kısa sürede kuracaklarını söyledi. Yıldırım, “Ama o tesis kurulasıya kadar buradaki sorunu ciddi şekilde ele almak lazım. Burada ciddi bir tehlike var, metan gazı tehlikesi var. Onun için de ben Başkan’ı da uyarıyorum buraya, derhal tedbir alsın” dedi. Yıldırım bunun için gerekli maliyetin insan hayatından daha değerli olamayacağını da söyledi.
Maliyetten önce insan
Maliyeti ne olursa olsun insan hayatından daha mı değerli? Şuradaki insanların yaşadığı sıkıntı, şehrin merkezinden 4 bin ton çöp gelmesi, vahşi şekilde depolanması, dozerlerle sağa sola yayılması daha mı iyi? Ve giderek kayacak ve binaların üzerine gelecek. Çünkü yayıldıkça alttan başlayan sıvılaşma bir katman oluşturacak. Bunlar hep ciddi bir heyelan ve metan gazıyla patlama tehlikesi. Aynı Ümraniye’de yaşanan facia gibi yeni bir Ümraniye olmaması için hemen harekete geçilmeli.”
BU İŞİ HALLEDERİM
Büyükşehir Belediyesi Karşıyaka Yamanlar’a çöp bertaraf ve depolama tesisi kurmak için harekete geçtiğinin hatırlatılması üzerine Yıldırım, şunları söyledi: “19 yıldır buraya çöp dökülüyor, önünde duran mı var? Burası alarm vermeye başlayınca mı aklına geldi? Kusura bakmasınlar. Güven çok önemli. Eğer insanlar size güvenmezse size karşı çıkar. Yamanlar, Taşkesik neden karşı çıkıyor? Güven duymuyorlar çünkü. İnsanlar ikinci bir Harmandalı olacak diye korkuyor. Benim İzmirlilere sözüm şu. Ben bu meseleyi en kısa sürede, kimsenin burnu kanamadan hallederim. Ama benim öncesinde önerim şu belediye başkanının buraya özellikle metan gazı sıkışmasına karşı, bu azman depolamadan doğan kayma riskine karşı acilen tedbir alması.” ? Yıldırım, 2010 yılında Ziraat Bankası’ndan kredi çekerek aldığı altı büyükbaş hayvanı hastalık nedeniyle telef olan Rıdvan Şenol’un sigortadan parasını alabilmesi için Ziraat Bankası’nda üst düzey bir yetkiliyi aradı ve ödemenin yapılacağını söyledi. Yıldırım, Şenol’a cep telefonu numarasını da yazarak, “Bir sıkıntın olursa beni cepten ara” dedi. Yıldırım ayrıca bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet edip, berber dükkanında saçlarını düzelttirdi.