Otizmli çocuklara özel parklar geliyor

Güncelleme Tarihi:

Otizmli çocuklara özel parklar geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2015 01:22

EGE Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) Revolution Lego Takımı, otizm konusuna dikkat çekmek için örnek bir projeye imza attı. Otizmli çocukların akranlarıyla zaman geçirip, sosyal etkinliklerini çoğaltarak eğlenmelerini amaçlayan ‘Otizm Dostu Park’ projesini hayata geçirdi. Yağmur çocukları ayırmak yerine onlara çevreyi uyarlamayı tercih eden proje, parklara konacak görsel ögelerle hazırlanan kullanım kılavuzlu panolarla otizmli çocuklara yol gösterecek. Bugün pilot uygulaması yapılacak projeye, İzmir Büyükşehir Belediyesi de destek veriyor.

Haberin Devamı

İZMİR BİRİNCİSİ
EÇEV'in gönüllerinde ve Revolution Lego Takımı’nı çalıştırıcılarından sınıf öğretmeni Ali Yiğit, projenin ‘Fırst Lego League 2014 Lego Robot Turnuvası’nın bu yılki temasının ‘senin Dünyan, Senin sınıfın’ olduğunu hatırlatarak, “EÇEV Revolution Lego Takımı’da bu temaya uygun bir araştırma yaptı ve otizmli bireyler için bir proje üretmeye karar verildi. Böylece ‘Otizm Dostu Park’ fikri ortaya çıktı. 12-15 yaş grubundan 9 çocuktan oluşan takım, bu projeyle turnuvada araştırma dalında İzmir birincisi oldu. 21 Mart’a ise Türkiye finallerinde yarışacağız” diye konuştu.

Otizmli çocuklara özel parklar geliyor

İLK UYGULAMA BUGÜN
Yiğit, “Otizmli çocukların oyun parklarındaki oyuncakları doğru kullanmaları, kendi kendilerine kolay öğrenmesi, bu sayede güvenli bir şekilde akranlarıyla birlikte kullanmaları nasıl geliştirilir” sorusuyla hareket ettiklerini aktardı. ‘Otizm Dostu Park’ ile otizmli ve diğer çocukların aynı ortamda yerini alacağına dikkat çekti, şunları söyledi: “Bu parkta yer alan yönlendirme panelleriyle otizmli çocuklar bu parkları kendi başlarına kullanabilecek. Proje kapsamında bu özel çocukların parklardan yararlanması adına bir pano hazırladık. Bu panoda oyuncakların nasıl kullanıldığı aşama aşama anlatılıyor. İlk pilot uygulamayı bugün yapacağız. Projeye İzmir Büyükşehir Belediyesi de destek veriyor. Bundan sonra her parkta bu kılavuzların yer aldığı panolar bulunacak. Ayrıca İzmir’de çocuk parkları yapan firmayla da görüşerek bundan sonra kurulacak parklarda bu panoların yer almasını isteyeceğiz.”

Haberin Devamı

HEM SOSYALLEŞME HEM DE EĞLENME
EÇEV gönüllülerinden ve takımı çalıştıran üniversite öğrencisi Koray Atak ise bugüne kadar otizmli bireyler için kültür, sanat ve spor alanında birçok projenin yapıldığına dikkat çekerek, “Biz onların günlük yaşantılarına yönelik bir şey yapalım istedik. Bu park sayesinde otizmli çocuklar diğer arkadaşlarıyla sosyalleşmiş olacak. Hem de gönüllerince eğlenecekler” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!