Güncelleme Tarihi:
Latek Grup bünyesinde faaliyet gösteren organik gübre ve tarım ilacı üreticisi Lat Farm, pazara iddialı girdi. Altı çeşit ürünle ilk kez geçen hafta açılan İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda çiftçinin karşısına çıkan firma, yıllık 6 bin ton üretim kapasitesi ile sektörün liderliğine soyundu.Latek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erdoğan, dünyada insan sağlığını tehdit eden kimyasal maddelerin tarımsal ürünlerde kalıntı bırakmasının kabul görmediğini dile getirerek, organik ürünlerin tüketiminin her geçen gün arttığını ifade etti. Erdoğan, “Buna bağlı olarak da organik gübre ve ilaca yönelik talep arttı” dedi. Lat Farm’ın ürettiği organik gübre ve ilaçların pazarda önemli bir yer edineceğini belirten Erdoğan, “İnsan sağlığı açısından yapmış olduğumuz çalışmaların ülkemiz ekonomisine ve şirketimize de ciddi katkı yapacağına inanıyoruz. Zira ürettiğimiz ürünlerin bir kısmını iç pazarda satmayı planlarken, bir kısmını da ihraç edeceğiz. Dünyada çok az sayıda bulunan organik tarım ilacı üreticileri arasında yer alacağız. Dolayısıyla böyle önemli bir pazarda oyuncu olacağız” diye konuştu.
İlaçta da fark yaratacak
Lat Farm Tarım Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya Mete ise organik gübrenin yanı sıra dünyada sınırlı sayıda üreticisi olan organik tarım ilacı alanında da üretime başladığını dile getirdi. Mete, “İlaç özellikle sertifikalı organik tarımda kullanılan ilaç sayısının kısıtlı olması sebebiyle, savaşımı yapılamayan birçok hastalık ve zararlı için çözüm olacak. Türkiye’de ilk kez Lat Farm tarafından üretilecek, Lat Farm Organic Insecticide adlı ilaç yakında piyasaya sürülecek” dedi.
VERİME KATKI
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Beslenme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Rıfat Yalçın da, yaptıkları denemelerde, 20 güne kadar erkencilik sağladığı tespit edilen Lat Farm Organik Fertilizer ürünleri, üretim koşullarına bağlı olarak yüzde 25 ile yüzde 30 arasında verim artışı sağladığını aktardı. Yalçın, ayrıca sebzelerin bitki ömrünün 1-1,5 ay uzadığını kaydederek, “Ürün kalitesine etki ederek tat ve aroma üzerine olumlu etkileri bulunuyor” ifadesini kullandı.