Optimum Outlet kapılarını açtı

Güncelleme Tarihi:

Optimum Outlet kapılarını açtı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2012 13:04

“Maksimum marka, minimum ödeme” sloganıyla yola çıkan Optimum Outlet mağazası, kapılarını açtı.

Haberin Devamı

Alış öncesi düzenlenen kokteyle, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Eski Ankara Valisi Kemal Önal, Eski İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ile iş dünyasının önemli isimlerinden oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
İçinde buz pateni pisti, bowling salonu, eğlence merkezi ile birçok alternatif sunan 140 bin metrekarelik alanda kurulu Optimum Outlet İzmir, 163 mağazası, 1517 araçlık otoparkı araç park sorunu olmayan bir alışveriş imkanı sunacak. Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın başlattığı outlet zincirinin 4'ncü halkası olan ve mimarisi ile de dikkat çeken Optimum İzmir, Dünyaca ünlü markaları bir araya getiren ve ilk kez İzmir’e gelen firmaları da içinde barındırıyor ve yılda 11 milyon ziyaretçinin ağırlanması amaçlanıyor.
İzmir’e Optimum Outlet AVM'yi kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını söyleyen Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, 14 ay gibi rekor bir sürede inşaatı tamamladıklarını ifade etti. Bazı firmaları İzmir’e getirmek için büyük uğraşlar verdiklerini ve binayı 14 ay gibi kısa bir sürede bitirdiklerini ifade eden Erman Ilıcak, 2 bin 300 kişinin doğrudan veya dolaylı olarak Optimum Outlet İzmir mağazası için hizmet verdiğini söyledi. Binanın inşaatında sırasında binden fazla kişinin çalıştığını dile getiren Ilıcak, “Kopya değil, İzmir’e özgü bir alışveriş merkezi yaptık ve bunun için çok uğraştık. Hizmet vereceğimiz 140 bin metrekare alanda yer alan Optimum Outlet İzmir mağazamızın işletmesi Rönesans Gayrimenkul Yatırım’da olacak” dedi. İzmir’e yeni yatırımlarının da olacağını dile getiren Ilıcak, “Bayraklı ‘da Ankara Asfaltı’nda yer alan 150 bin metrekarelik bir alanda yine alışveriş merkezi ve konutlardan oluşan bir yer yapacağız. Ayrıca Karşıyaka Turan’da yine benzer bir proje gerçekleştireceğiz. İzmir’de toplamda 500 milyon doları bulan yatırımlarımız olacak ve 2015 yıl sonun kadar tamamlamayı planlıyoruz. İzmir herkesin radarında olan bir şehir ve geleceğinin de son derece parlak olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Jones Lang Lasalle Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş ise İzmir’in önünün açık olduğunu ifade ederken, İzmir’in modern alışveriş merkezi projeleri ile daha iyi yerlere geleceğini dile getirdi. Uluslararası, ulusal ve yerel firmaları bir araya getirdiklerini vurgulayan Alkaş, Gaziemir’de tüketici ile buluştukları için çok mutlu olduklarını söyledi
Açılışta kısa birer konuşma yapan İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ve Aziz Kocaoğlu İzmir'e yapılan yatırım nedeniyle Ilıcak ve ekibine teşekkür etti.
Gecenin ilerleyen saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi buz pateni sporcuları buz pistinde gösteri yaptı, Canan Anderson keman konseri verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!