Onların işi cennetleri keşfetmek

Güncelleme Tarihi:

Onların işi cennetleri keşfetmek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2012 10:19

Denizli’de Doğa Sevenler Derneği (DOSEV), hafta sonları düzenlediği doğa gezilerinde üyelerine macera ve aksiyon dolu bir gün yaşatıp, insanların ulaşamadığı doğa güzelliklerini keşfetmelerini sağlıyor.

Haberin Devamı

“Denizli'de böyle yerler var mı?” dedirten güzellikteki doğa harikası yerlerin fotoğrafını çeken DOSEV üyeleri sosyal paylaşım sitelerinden tanıtımını da yapıyor.

Denizli'de 2009 yılında kurulan Doğa Sevenler Derneği, yaz kış hafta sonları doğa gezileri düzenliyor. 150 üyesi bulunan DOSEV'in düzenlendiği geziler ise, genellikle macera, aksiyon dolu oluyor ve zorlu geçiyor. Yaz aylarında düzenlenen gezilerin mekanları ise, Denizli'nin ilçelerinde keşfedilmemiş kanyonlar ve şelaleler oldu. Sabah erken saatlerde yola çıkan DOSEV üyeleri, konusunda uzman kişiler önderliğinde keşiflere başlıyor. En son geçtiğimiz hafta sonu Acıpayam İlçesi'ndeki Kelekçi Boğadere Kanyonu'na giren kadınlı, erkek macera tutkunları, kanyonun içinde akan suyun içinde ilerleyerek günün tadını çıkardı. DOSEV üyeleri daha önce düzenledikleri gezilerde de Olukbaşı Kanyonu, Hayriye Köyü Şelalesi ve Gümüşsuyu Şelalesi gibi doğa harikası yerleri keşfetti. Gezilere katılanlar, DOSEV üyeleri, ayrıca keşfettikleri doğa harikası yerlerin fotoğraflarını çekip, sosyal paylaşım sitesini koyarak tanıtımını da yapıyor.

Haberin Devamı

DOSEV Başkanı Ümit Şıracı, amaçlarının Denizli'nin doğa güzelliklerini tanıtmak olduğunu belirterek, “Her hafta sonu farklı yerlere doğa gezileri düzenleniyoruz. Gezilerimizi, insanların gitmediği ve ulaşamadıkları yerlere düzenliyoruz. Üyelerimizle macera ve aksiyon dolu bir gün geçiriyoruz. Derneğimizde arama kurtarma ve dağcılık konusunda uzman kişiler var. Öncelikle olarak herkesin güvenliğini ön planda tutup, önlemleri alıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!