Onlar artık tabletli

Güncelleme Tarihi:

Onlar artık tabletli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2012 00:00

MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Fatih Projesi kapsamında, İzmir’de belirlenen 4 pilot okuldaki 9. sınıf öğrencileri tablet bilgisayarlarına kavuştu.

Haberin Devamı

Konak Anadolu Lisesi, Karşıyaka İmam Hatip Lisesi, Buca Işılay Saygın Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile Selçuk İMKB Anadolu Lisesi’nde bulunan 12 sınıfa tablet bilgisayarları dağıtıldı. Konak Anadolu Lisesi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, İzmir’de 417 öğrenci ve 187 öğretmene tablet bilgisayarın teslim edildiğini, 12 sınıfa da etkileşimli tahta konulduğunu söyledi.

Daha etkin eğitim

Bardakçı, “Müfredata uygun 9. sınıf z-kitap (zenginleştirilmiş kitap) yüklü tabletleri öğrencilerimize teslim ettik. Eylül ayına kadar tüm liselere dağıtmış olacağız. Ardından da süratli bir şekilde 6. sınıflara da dağıtacağız, 4 yılda tüm öğrencilerimiz tablet bilgisayara kavuşmuş olacak” dedi. Tablet bilgisayarların eğitimin etkinliğinin artmasını sağlayacağını belirten Bardakçı, “Tablet bilgisayarlar sayesinde öğretmenin tahtada yapacağı işlemler aynı anda öğrencinin bilgisayarına girecek. Aynı şekilde öğrencinin yaptığı bir işlemi de öğretmen görecek. Tablet bilgisayarlar sayesinde hem öğrenciler kitap yükünden kurtulacak hem de ağaçlar kesilmeyecek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!